Maak zelf je eigen vakantie tijdschrift

Maak zelf je eigen vakantie tijdschrift

Tegenwoordig maken we op reis steeds meer foto’s. Gek genoeg doen we er anderzijds steeds minder mee. Hoe vaak maak jij je vakantiemomenten bijvoorbeeld nog tastbaar? De oude fotoboeken van vroeger lijken haast verleden tijd. Hartstikke zonde natuurlijk, want je kunt er veel mee doen. De kwaliteit van fotoalbums en andere fotoproducten wordt bovendien steeds beter. Je kunt je foto’s vastleggen in een fotoboek maar zelf je eigen tijdschrift maken is misschien nog wel leuker. Uniek is het in elk geval!Meer doen met je reisfoto’s? 

Een rondreis Jordanië, vakantie Griekenland, Jamaica of een backpack trip naar Nepal. Elke vakantie heeft wel een verhaal. Je plaatst je foto’s op Facebook en Instagram, maar kijk je het dan daarna zelf nog wel eens terug? Of hoe vertel je aan je opa hoe de vakantie was? Wij delen op Vakantieplek onze reisverhalen en doen graag iets met vakantie foto’s. Er is niks fijner dan op zondagmiddag met een kop thee terug te bladeren in je eigen vakantie tijdschrift.

Zo kun je zelf een eigen tijdschrift maken

Een eigen tijdschrift maken gaat eigenlijk hetzelfde als wanneer je een fotoboek zou maken. Je kunt een template kiezen of je kunt helemaal los gaan met je eigen creativiteit. Schrijf teksten en plaats je eigen foto’s waar jij dat wilt. De inhoud bepaal je helemaal zelf. Deze tips helpen je in elk geval op weg bij het maken van je tijdschrift.

Kies één thema

Je kunt kiezen om van een reis een tijdschrift te maken, maar je kunt natuurlijk ook een ander onderwerp kiezen. We raden in elk geval aan om niet té veel onderwerpen door elkaar te gebruiken. Kies één thema en probeer je daar aan te houden. Andere voorbeeld thema’s zijn: het gezin, lekker eten, geluk, interieur en een bijzondere verjaardag.

Wissel af

Wanneer je een thema hebt gekozen dan kun je de inhoud van het tijdschrift gaan bepalen. Als je magazine over reizen gaat kun je bijvoorbeeld persoonlijke reiservaringen delen, een fotoverslag of restauranttips in een bepaalde stad. Schrijf de ene keer een kort stuk en de andere keer weer een wat langer stuk. Een beetje afwisseling maakt je tijdschrift vele malen interessanter.

Maak het niet te druk

Een tijdschrift kun je zo vol maken als dat je zelf wilt. Het liefst deel je zo veel mogelijk teksten en foto’s in je magazine. Toch staat het vaak mooier om je tijdschrift niet al te druk te maken. Let er bijvoorbeeld op dat je genoeg lege randen en witruimtes overlaat. Of maak een pagina waar één foto of een quote staat. Zo doen ze dat bij grote bladen ook!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Anthony, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.