Vakantie naar de bergen is een must om deze 5 redenen!

Vakantie naar de bergen is een must om deze 5 redenen!

In de vakantie wil je natuurlijk even bijkomen van je gewone leven. Een nieuwe omgeving is dan dus een goede manier om weer even helemaal bij te tanken. In dit blog enkele voordelen van een bergvakantie om jou te overtuigen om voor een vakantie in de bergen te kiezen.
Als je er uiteindelijk voor kiest om op vakantie te gaan kijk dan ook is naar een huttentocht voor het echte ultieme maximale berggevoel.1. Rust
In tegenstelling tot sommige andere vakantie plekken ervaar je in de natuur van de bergen nog echt wat rust. In het hoogseizoen is dit niet overal het geval en kan het op sommige plekken zelfs in de bergen nog aardig druk zijn. Meestal is het echter wel zo. Hoe verder van de bewoonde wereld. Hoe rustiger het er uiteindelijk is.

 

2. Zuurstof
Meermaals bewezen. De lucht in de bergen is super goed. Of je nu last van je longen hebt of niet. Voor iedereen is een omgeving van zuivere zuurstof beter dan vieze smog uit de stad. In de bergen krijg je elke dag deze super gezonde berglucht helemaal gratis.

3. Overwinnen
Wandelen in de bergen is gewoon heerlijk. Maar het gevoel dat je krijgt als je uiteindelijk die ene top bereikt is echt lekker. De laatste stukjes tot de top zijn vaak afzien maar daar krijg je uiteindelijk een mooi uitzicht en goed gevoel als beloning voor terug.

 

4. Lazy

In bovenstaande punten werden vooral de actieve kanten van een vakantie in de bergen benadrukt. Maar ook voor de meer lazy vakantie vierder is een vakantie in de bergen een goede keuze. Zelfs als je gewoon op een bergweitje gaat liggen zie ja al super veel om je heen en kun je genieten van de bergen. In elk berggebied is meestal wel een gondel of stoeltjeslift de bergop. Zo geniet je dus zonder veel inspanning.

 

En… ben je al overtuigd? Ga je de volgende keer een bergvakantie serieus overwegen in je zoektocht naar de ideale vakantie bestemming?


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 ReisReus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.