Pop up tent kopen? Dit is waar je op moet letten

Pop up tent kopen? Dit is waar je op moet letten

Sinds een aantal jaar zijn pop up tenten onwijs populair geworden. Je ziet ze niet alleen op festivals, maar ook zijn ze populair onder de trekkende kampeerders. Deze pop up tenten zijn lichtgewicht en binnen no-time opgezet. Maar waar moet je nu op letten als je een pop up tent wilt kopen? In dit artikel vertellen we je precies waar een goede pop up tent aan moet voldoen.

 

 Materiaal

Een goede pop up tent om mee naar een festival te nemen of mee te gaan trekken moet natuurlijk van lichtgewicht materiaal zijn. Daarom zijn pop up tenten meestal gemaakt van een synthetisch materiaal genaamd polyester. Dit polyester is redelijk ademend, maar wel volledig waterbestendig. Je ziet ook wel eens tenten die van katoen zijn, maar deze zijn helaas erg zwaar en daarom niet echt geschikt voor een festival of om er mee te gaan trekken. De waterbestendigheid komt door een speciale coating die de fabrikanten van pop up tenten over het polyester spuiten. Ook zie je vaak bij pop up tenten dat het grondzeil al aan de buitentent is vastgenaaid. Dit zorgt er ook voor dat een pop up tent niet van onder kan lekken én dat hij zichzelf tijdens een stevige regenbui makkelijk droog houdt. Ook zorgen verzegelde naden en waterdichte ritsen er voor dat je pop up tent geen water binnenlaat tijdens een regenbui.

Grootte

Wanneer je een goede pop up tent wilt kopen dan is het goed om te kijken naar de grootte van de pop up tent. Als je van plan bent om licht te reizen en weinig bagage meeneemt, dan is het verstandig om een pop up tent mee te nemen die precies bij deze wensen past. Kies daarom een zo klein mogelijke pop up tent. Wanneer je bijvoorbeeld naar een festival gaat dan is het fijn om een ruimere pop up tent mee te nemen. Op die manier heb je meer plek voor je bagage én heb je meer ruimte om te kunnen leven en slapen. Dus wanneer je bijvoorbeeld met z'n tweeën naar een festival gaat dan is een pop up tent voor 3 personen aan te raden. Zo heb je dus meer ruimte om in te leven en meer plek voor bagage zodat je misschien wel een elektrische koelbox extra mee kunt nemen.

Gewicht

Een goede pop up tent moet natuurlijk een compact formaat hebben zodat je hem makkelijk mee kunt nemen. Daarom is een goede pop up tent ook licht in de kilo's. Wanneer je gaat trekken is een pop up tent tussen de 2-4 kg prima te doen. Wanneer je bijvoorbeeld naar een festival gaat dan kun je best een iets zwaardere pop up tent van maximaal 6 kg meenemen. Het is vanzelfsprekend dat het gewicht van de pop up tent afhankelijk is van de grootte van de pop up tent. Wanneer je bijvoorbeeld een pop up tent voor 6 personen hebt dan is die uiteraard zwaarder dan een pop up tent voor 2 personen.

Zoals je kunt lezen zijn er best wat dingen waar je op moet letten als je een pop up tent wilt kopen. Wij hopen dat je hierdoor wat meer informatie hebt gekregen over de beste pop up tent voor jou.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Startkamperen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.