Voordelen van kamperen met een daktent!

Voordelen van kamperen met een daktent!

Er is een nieuw fenomeen op de kampeer markt, de daktent! Nu hoor ik je al denken “wat is in vredesnaam een daktent?”. De daktent is een avontuurlijk en wendbaar kampeermiddel. Bovendien zijn er een boel daktent accessoires op de markt waarmee deze tent nog handiger word. Maar waarom dit type tent kiezen boven een conventionele tent? Daarom dit artikel waar uitgelegd word wat de voordelen kunnen zijn.Hoe werkt een daktent?
Een daktent monteer je bovenop je personenauto in ingevouwen staat. Hiervoor moet je wel met zijn tweeën zijn of heel sterk want de hele constructie weegt zo’n 55 kg. Als hij eenmaal op het dak van de auto ligt is het nog een kwestie van bevestigen met bouten aan de dakdragers en dan ben je binnen 30 min klaar op te vertrekken naar een nieuw avontuur!

Quick & Easy
Als je aangekomen bent op je bestemming is het zaak dat je de tent gaat opzetten, of in dit geval meer ‘uitvouwen’. Hoe de tent precies uitgevouwen wordt, is afhankelijk van het type daktent. Zo heeft de softcover daktent een regenhoes die de tent tijdens het rijden beschermd. Deze hoes rits je eenvoudig los en daarna vouw je de tent in zijn geheel met een soepele beweging uit door het trappetje naar beneden uit te vouwen. Hier hoef je geen Arnold Schwarzenegger voor te zijn. Je hoeft dus niet te hannesen met haringen en tentstokken en ben je binnen een paar minuten geïnstalleerd. Ideaal voor als je veel onderweg bent of een korte kampeertrip wilt beleven. Of gewoon voor als je van gemak houdt natuurlijk.

Hoog & Droog
Zoals inmiddels wel duidelijk is lig je in een daktent niet op de grond maar op het dak van je auto. Het voordeel is dat je dus niet op een koude, natte, modderige of ongelijke ondergrond hoeft te slapen. In plaats daarvan lig je lekker droog, hoog en comfortabel.
Een ander voordeel is dat je matras, dekbed en kussens in de tent kunnen blijven, ook tijdens het rijden. Dus wanneer je op locatie je tent uitvouwt heb je meteen een opgemaakt bedje! Haal er nog een aantal daktent accessoires bij voor wat extra comfort en zit zit helemaal gebakken.

Er zijn nog een boel voordelen te verzinnen waarom een daktent een handig alternatief kan zijn voor de ouderwetse tent. Maar het blijft vooral avontuurlijk!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.