Hollandse campings zijn erg populair.

Hollandse campings zijn erg populair.

Hollandse campings zijn erg populair. Elk jaar gaan er weer meer dan een miljoen mensen naar de camping tijdens de vakantie. Sommige mensen gaan naar het buitenland, Italië, Frankrijk en Spanje zijn enkele populaire kampeerlanden.Het kamperen in een tent in plaats van in een caravan geeft veel mensen het gevoel van vrijheid, rust, dichtbij de natuur en de gezelligheid op de camping. Het primitieve leven in een tent is een activiteit waar jaarlijks duizenden mensen voor kiezen. Kamperen in een tent is vooral heel populair onder de jongeren. Het is voor hun een makkelijk, goedkope en leuke manier om samen met vrienden vakantie te vieren.

Steeds meer Nederlanders gaan op zoek naar een leuke camping in eigen land, en huren hier een staanplaats voor een tent. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk en goedkoop is, je arriveert al binnen een paar uurtjes op je vakantiebestemming.

Kamperen is tegenwoordig populair onder elke bevolkingslaag. Of je nu veel of weinig verdiend, veel van de mensen kiezen voor kamperen. Je kunt de kampeervakantie dan ook zo luxe maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te gaan kamperen in een tent of in een caravan, maar je kunt ook gaan kamperen in een camper die meer dan 20.000 euro kost. Sommige mensen houden van het “simpele” kamperen. Dit is kamperen zonder weinig tot geen luxe bij de hand. Vaak hebben deze mensen al genoeg aan een tent(met voortent ), een matje voor het slapen, en wat kleding.

Veel kampeerders vinden het heerlijk om elke dag lekker buiten te zijn, en te barbecueën bij de voortent. Ook vinden ze de sfeer op de camping vaak erg gezellig. Voor kinderen is er vaak animatie op de camping dus die vermaken zich ook wel op de camping. Vaak gaan mensen meerdere jaren achter elkaar naar de camping omdat ze er bijvoorbeeld een staanplaats huren met een caravan, een eigen caravan meenemen, of dat ze op de camping een vakantiehuisje gekocht hebben.

Wat voor kampeerder u ook bent maakt niet uit. Het gaat erom dat u plezier heeft tijdens uw vakantie! Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is daarom nooit verkeerd om u van te voren goed voor te bereiden, en uw zaakjes goed voor elkaar te hebben voordat u op vakantie goed. Niets vervelender dan bij aankomst op de vakantiebestemming ontdekken dat u bijvoorbeeld iets vergeten bent.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BOBlog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.