Lichtgewicht tent

Lichtgewicht tent

Het woord zegt het zelf al, lichtgewicht tenten wegen 'licht'. Deze tenten zijn ideaal als je gaat trekken of wandelen en in de open natuur wil slapen. Met het comfort van een lichtgewicht tent hoe je niet veel extra kilo's mee te sleuren.

 Lichtgewicht tent kopen?

Houdt u ervan om meerdaagse wandel-, fiets- of motortochten te ondernemen en onderweg in een kampeertent te overnachten, dan is het essentieel dat u over een lichtgewicht tent beschikt. Zoals de naam het al aangeeft, zijn lichtgewicht tenten licht van gewicht, zodat u niet veel extra kilo’s met u moet meesleuren.

Licht gewicht tent, de ideale trekkerstent

Zeker wanneer u wandelt, is het belangrijk dat uw tent lichtgewicht heeft. Voor wandelaars raadt men een tent van 2 tot 3 kilo aan. Deze tenten hebben een buitendoek dat meestal uit lichte synthetische materialen zoals polyamide (nylon) of polyester versterkt met ripstop is gemaakt. ‘Ripstop’ betekent dat het polyester in een ruitjesmotief geweven is en versterkt is met een extra dikke draad. Hierdoor is dit materiaal sterker, maatvaster en beter bestand tegen scheuren. Fietsers en motorrijders kunnen een tent van 3 tot 6 kg kiezen. Deze tenten lichtgewicht kunnen van polyamide, polyester, lichtgewicht katoen of polyester-katoen gemaakt zijn.

Een nadeel van pure synthetische materialen is dat ze niet ademend zijn, zodat u er op moet toezien dat u genoeg andere ventilatiemogelijkheden hebt om condensvorming tegen te gaan. Ook is het aan te raden om ze een extra coating tegen UV-stralen te geven.

Lichtgewicht tent kopen

Naast dat uw trekkerstent een licht gewicht moet hebben, is het ook belangrijk dat u de tent makkelijk en snel kan opbouwen en afbreken. Het materiaal moet snel drogen en er bij voorkeur ook goed tegen kunnen dat u de tent nat opbergt. Zorg ervoor dat u een tent met u meeneemt die geschikt is voor de temperaturen en weersomstandigheden van het jaargetijde dat u op trektocht gaat. Opblaasbare Tenten


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BOBlog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.