Ontspannen tijdens een kampeervakantie in de Ardennen

Ontspannen tijdens een kampeervakantie in de Ardennen

De Belgische Ardennen - de ideale plek voor een actieve en sportieve vakantie. De Ardennen zijn een populaire keuze voor mensen die graag mountainbiken, kanovaren, hiken of een survivalparcours afleggen. Betekent een kampervakantie in de Ardennen echter altijd dat je flink zult zwoegen?

Belgische Ardennen leent zich prima voor rustige vakantie. Ondanks de reputatie die de Ardennen heeft opgebouwd bij de actieve vrijbuiters die genieten van de vele buiten activiteiten die mogelijk zijn in dit gebied, betekent een kampeervakantie in de Ardennen niet meteen dat je iedere dag sportief bezig bent. Net als andere vakanties is het zo dat je zelf kunt kiezen hoe je je dag in plant.Waarom zijn de Ardennen rustgevend? Sterker nog, het is zelfs zo dat de Belgische Ardennen naast een geliefde locatie voor een sportvakantie ook een erg geschikte keuze is om even helemaal tot rust te komen. De volgende activiteiten die je tijdens een kampeervakantie in de Ardennen kunt doen vergen weinig energie en zullen dan ook waarschijnlijk niet voor een blessure zorgen:

- Wandelen door de ruige natuur
- Ontdekken van pittoreske plaatsjes zoals Durbuy en La Roche
- Bezoeken van een kuuroord zoals Spa
- Bezoeken van interessante musea zoals het Oorlogsmuseum bij Bastogne
- Een race op het circuit van Francorchamps volgen
- Ontdekken van de complexe grottenstelsels zoals de grotten van Han
- Bezoeken van de watervallen van Coo

Veel mensen kiezen bij een kampeervakantie in de Ardennen ervoor om back-to-basics te gaan. Dit betekent enkel een tentje en geen elektriciteit. Sommige mensen komen zo helemaal tot rust. Heb jij echter behoefte aan meer comfort, dan zijn er in de Ardennen gelukkig genoeg andere mogelijkheden. De Ardennen telt namelijk talloze luxe en geheel verzorgde campings waarbij alle denkbare faciliteiten aanwezig zijn. Je hoeft bij een bezoek aan deze campings niet perse een tentje op te zetten: je kunt ook overnachten in een bungalow, camper, stacaravan of, op een aantal locaties, zelfs in een chalet. Als jij gewoon lekker wilt ontspannen in de prachtige natuur van de Ardennen, maar niet van plan bent om iedere dag een andere sportactiviteit uit te voeren, dan zijn deze campings een prima idee. Overigens bieden veel campings genoeg mogelijkheden om sportief te zijn door bijvoorbeeld huurfietsen beschikbaar te stellen. Je kunt dus ook prima een dagje sportief afwisselen met een dagje ontspanning.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MaartenvanBiezen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.