Evenementen tips; Amsterdam Light Festival

Evenementen tips; Amsterdam Light Festival

Evenementen en festivals zijn geweldige bijeenkomsten met mensen die door gemeenschappelijke interesses bij elkaar worden gebracht. In dit geval gaat het om de liefde voor kunst. Neem hiervoor je tasje met benodigdheden, je familie en/of vrienden en stap in een sloep voor het Amsterdam Light FestivalEvenementen en festivals zijn geweldige bijeenkomsten met mensen die door gemeenschappelijke interesses bij elkaar worden gebracht. In dit geval gaat het om de liefde voor kunst. Neem hiervoor je tasje met benodigdheden, je familie en/of vrienden en stap in een sloep voor het Amsterdam Light Festival

Met vreemdelingen in een boot stappen… maakt je misschien beetje zenuwachtig, totdat je weet dat jullie allemaal dezelfde interesses hebben. Het enige om te doen is een steentje bijdragen aan de leuke sfeer. Hier zijn een paar eenvoudige tips om de geweldige gemeenschappen die de leuke Amsterdam Light Festival rondvaart met zich meebrengt te bevorderen.

Wees behulpzaam

Hulp bieden is een van de mooiste dingen die een mens kan doen. Zo kun je anderen bijstaan als het nu gaat om het assisteren van mensen om hun tas te sjouwen naar de sloep of iemand te helpen hun eten op de tafel te ordenen. Alles telt en zal medepassagiers aanmoedigen om dit ook te doen. Deel bijvoorbeeld tijdens het Amsterdam Light Festival ook je drank, versnaperingen en basisbenodigdheden met je sfeergenoten.

Non-verbale signalen

Non-verbale signalen, zoals glimlachen en lichaamstaal, kunnen andere mensen laten weten hoe je je voelt en wat je van de sfeer vindt.

Er is niet veel voor nodig om te glimlachen, verspreid je blijdschap overal waar je maar kunt, dus zo ook bij het Amsterdam Light Festival. Waarom? Nou, waarom niet?! Festivals worden in een open ruimte georganiseerd voor mensen om van de aura te genieten. Je kunt dit dus aanmoedigen door een eenvoudig te glimlachen.

Lichaamstaal zoals gevouwen armen over je borst straalt meestal ‘afsluiten’ uit. Over het algemeen is dit een manier om anderen te laten weten dat je een barrière wilt en liever kiest voor stilte. Scannen van de ruimte (stilte) terwijl de gids of anderen met je praten, is een andere indicator dat je niet volledig betrokken wilt zijn bij of niet geniet van het gesprek.

Wanneer je juist sociaal en betrokken wilt overkomen, wees je dan bewust van de non-verbale signalen die je geeft. Om te voorkomen dat je je armen over je borst vouwt, kun je overwegen als je je handen in je zakken wilt stoppen, ze op de kussens te leggen of gewoon een drankje vast te houden. Je wilt er ook voor zorgen dat je oogcontact maakt met de andere passagiers, zodat ze weten dat je geïnteresseerd bent in wat ze te zeggen hebben.

Converseren

Onderschat de kracht van een simpele “Hallo” niet. De meesten mensen hebben een geweldige ‘open instelling’ op festivals, wat het dus makkelijker en leuker maakt om nieuwe vrienden te maken. Wees dus niet verlegen en maak een paar nieuwe vrienden. Smalltalk kan soms moeilijk zijn om er doorheen te komen, maar eenieder kan het. Er is trouwens zoveel waarover je kunt praten tijdens de rondvaart.

Eerbied

Respecteer anderen en hun ruimte. Hoewel de sloepen van Floating Amsterdam vrij ruim zijn en een capaciteit heeft van maximaal 25 personen, is het toch goed om mensen extra ruimte te geven om zich eerst comfortabel te voelen. Je kunt namelijk net zo'n geweldige tijd hebben aan de linkerzijde van de sloep als aan de rechterzijde!

floating-amsterdam.nl/


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 DMADS, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.