Normandië is prachtig

Normandië is prachtig

Tegenwoordig zijn verre reizen populair. De komst van goedkope vliegtickets in combinatie met open grenzen stelt de toeristen in staat om ongekend en ver te reizen. We zouden haast vergeten dat dicht bij heus ook enkele leuke plekjes zijn. Denken we maar aan Normandië, de regio in Noord-Frankrijk. Slechts enkele uurtjes rijden verwijderd voor de meeste Belgen en Nederlanders en dus de perfecte plek voor een vakantie. Uiteraard is niet enkel de bereikbaarheid een reden om af te zakken naar Normandië. De ellenlange lijst van bezienswaardigheden bekoort jaarlijks miljoenen toeristen.Naast de vlotte bereikbaarheid kan men ook melden dat de regio een bezoek waard is. Er zijn meerdere redenen om eens af te zakken naar Noord-Frankrijk. Met miljoenen bezoekers per jaar is de Mont-Saint Michel wellicht de grootste publiekstrekker. Enkel de Eiffeltoren en Versailles doen beter qua populariteit in Frankrijk. Het abdijencomplex ligt wel ietwat afgelegen. Zo op de grens tussen Normandië en Bretagne. Het is zowat het verste punt voor de reizigers en net daarom komt een wagen van pas. Tijdens een lange rit door Normandië kan men dan halt houden aan de belangrijkste bezienswaardigheden.

Alvorens we de Mont Saint Michel bereiken, komen we nog enkele hoogtepunten tegen. Op de kliffen van Etretat kan men een avontuurlijke wandeling maken. Een romantische wandeling maakt men dan weer in Honfleur, waar de oude haven de belangrijkste trekpleister is. Grootsteden Caen en Rouen hebben zowel op cultureel, gastronomisch en geschiedkundig vlak veel in petto. Iets minder rooskleurig is dan weer het verleden van de oorlogsstranden. Een hoop toeristen - voornamelijk Amerikanen en Britten - zakken speciaal voor dit woelige oorlogsverleden af naar Frankrijk. Het is namelijk in Normandië dat D-Day werd ingezet. 

Kortom: een veelzijdige regio alwaar het perfect mogelijk is om een vakantie door te brengen. We raden je aan om eens te surfen naar http://citytripdichtbij.be/ - aldaar is het mogelijk om allerhande informatie door te nemen omtrent een autovakantie naar Normandië. Ook andere regio's komen aan bod.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 uitstapjes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.