Vacantia

Vacantia

Hé hé, net wvwn klaar met je werk of school, je hebt genoeg gedaan. Je gooit je tas in de hoek van de kamer en ploft op de bank neer. Een oase van rust valt over je heen: “Vakantie”. Alles staat in het teken van tot rust komen en genieten.Je pakt de volgende dag je koffer omdat je weet dat je gaat vertrekken naar een warm land en richting de zon. Of je geniet er van om thuis bij je familie en gezin te zijn. Hoe dan ook je hebt er ontzettend veel zin in. Even iets heel anders dan wat je gewend bent nieuwe dingen ontdekken en leren. 

Vacantia


Het woord vakantie komt van het Latijnse woord vacantia wat betekend: vrij zijn van jou verplichtingen. Rond 1850 kreeg vakantie pas echt de status van vrij zijn. Later kwam het pas echt dat mensen vakantie gingen koppelen aan het maken van reizen. 

Waar de een het liefst de hele wereld over reist, neemt de ander genoegen met lekker op de bank hangen en een Netflix marathon. Als je dus kijkt naar de mensen die op vakantie gaan, zijn er dus zoveel verschillende types. 

De vakantie ganger types: 


Je hebt de persoon die graag in een paar weken de hele wereld wilt zien maar daar tegenover heb je ook het type dat het liefst zijn vakantie thuis door brengt. Het is natuurlijk ook erg leuk om met je gezin op pad te gaan. Lekker gaan kamperen in je vakantie, in een tentje of met een carvan is ook erg populair. Ongeveer 1 op de 9 Nederlandse huishoudens heeft een camper of carvan. Dan heb je ook nog de types die houden van een hele actieve vakantie. Ze zullen veel fietsen of gaan sporten. Daarnaast heb je ook nog de echte toerist. De toerist is het type die het liefst alle toeristische attracties bezoekt en zich verdiept in de cultuur van het land. 

Populaire vakantie plaatsen: 


Als je het hebt over populaire vakantie landen moet je denken aan landen als: Frankrijk, Kroatië, Portugal, Italië, Griekenland, Spanje, België, Nederland, Oostenrijk en Groot Brittannië. Mensen trekken naar deze landen om de cultuur van de landen op te snuiven en er even tussen uit te kunnen zijn. Als je in deze landen verblijft probeer je in korte tijd zoveel mogelijk te zien van het land. Denk aan het bezoeken van museums, grootte steden  en toeristische trekpleisters. 

Het is voor iedereen belangrijk om even vakantie te kunnen hebben. Door vakantie kun je even uit je dagelijkse sleur stappen. Hierdoor doe je nieuwe inspiratie en nieuwe ideeën op. Na deze wel verdiende vakantie kun je dus weer met een frisse blik verder gaan waar je gebleven was.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.