Tenerife, de vakantietrekpleister voor toeristen die houden van de Canarische eilanden

Tenerife, de vakantietrekpleister voor toeristen die houden van de Canarische eilanden

Toeristen zien Tenerife als een eiland met prachtige plekken en luxe hotels gevestigd over het hele eiland. Tenerife is gemaakt voor toeristen met zijn strand, zon en zee. Op onze site geven wij informatie over het gehele eiland. Wat zijn de leukste activiteiten, welk strand vangt de meeste zon, wat zijn de mooiste hotels om te verblijven.



Costa Adeje

De ontwikkeling van Costa Adeje begon eind jaren zestig aan de zuidwestkust van Tenerife. De stad grenst in het zuiden aan het toeristische bolwerk Playa de las Américas. In Costa Adeje zijn er overwegend 4- en 5-sterrenhotels die er verzorgd uitzien en de meer veeleisende toeristen tevreden kunnen stellen. Deze komen uit heel Europa: menukaarten in restaurants worden vaak in 10 verschillende talen gedrukt.

Prachtige stranden

Costa Adeje beschikt over 3 straden: Playa del Duque, Playa Fañabé en Playa la Pinta. Elk strand heeft zo zijn onderscheidende eigenschappen. Playa Fañabé is bijvoorbeeld het grootste strand van de 3. Met zijn lengte van 1 kilometer en relatief ondiep water is het altijd gezellig op dit strand. Houd je meer van rust dan is Playa del Duque iets voor jou. Dit is een gemiddeld strand met alle faciliteiten zoals parasols en ligbedden. Ga je met kinderen naar Costa Adeje? Dan is Playa la Pinta een echte aanrader. Het kleinste strand van alle 3 maar het beschikt wel over leuke en uitdagende speeltoetsellen in het water.

Santa Cruz de Tenerife


Met de meeste inwoners en het meeste aanbod in accommodaties is Santa Cruz de populairste stad van Tenerife. Dit is vooral te zien aan de bedrijvigheid in deze stad. Je kunt er van alles doen, zo kun je naar het strand om te genieten van het prachtige weer of ga winkelen en uiteten in het pittoreske centrum. Ook als het geen weer is voor het strand zijn er nog tal van activiteiten te beleven in Santa Cruz. Geniet van prachtige bezienswaardigheden zoals de Auditorio de Tenerife, een gebouw met een prachtige en opvallende architectuur.

Witte stranden en helblauw water

Wil jij weten waar de beste stranden te vinden zijn in Tenerife? Of het nu gaat om watersporten, gezinnen of gewoon een dagje ontspannen en zonnebaden, wij geven je alle informatie over het aangelegen strand van Santa Cruz. Het strand Playa de las Teresitas wordt door toeristen en bewoners omschreven als het mooiste strand van het eiland. Met zijn Sahara zand en prachtig blauw water hebben ze hier zeker gelijk in.
Het strand is ongeveer 1,5 km breed en hier en daar staan er palmbomen die schaduw creëren voor diegene die in de schaduw willen liggen. Ook kun je bij de strandtentjes aan de boulevard een parasol huren en ligstoeltjes huren, dit kost maar een paar euro. Eten en drinken kun je ook heel goedkoop bij een strandtentje kopen, voor €1,50 scoor je al een biertje.
Voor kinderen zijn er ook tal van activiteiten te beleven. Het water wordt geleidelijk aan dieper dus is het ideaal voor kinderen om te spelen in het ondiepe water. Het is slim om zelf lekkere snoepjes en snacks mee te nemen omdat de foodtrucks voor eten en drinken erg schaars zijn.

Voor meer informatie over dit gebied bekijk de website: https://vakanties-tenerife.nl/


© 2015 hidde474, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.