Op excursie naar Klein Curaçao? Vergeet deze 5 tips niet!

Op excursie naar Klein Curaçao? Vergeet deze 5 tips niet!

Niet alleen Curacao kent schitterende panoramo’s van diepblauwe zee. Ook zustereiland Klein Curacao is schitterend, maar kent niet de ontelbaren toeristen en talloze hotels. Dit onbewoond eiland is de perfecte uitvalsbasis voor een overgetelijke dagtrip. Tip 1 – Voorkom doorweekte elektronica

Uiteraard wil je jouw excursie naar het kleine zusje van Curaçao van alle hoeken vastleggen. Echter beschikt niet iedereen over de nieuwste waterdichte camera’s of mobiele telefoons. Voor hen hebben we de volgende tip; neem een waterdichte tas mee. Bij iedere tour worden mensen uiteindelijk aan kant gebracht via een kleine rubber speedboot. Hoewel hier meestal alleen de enkels nat worden, zit een ongelukje in een klein hoekje. Bespaar jezelf dus de hoge reparatiekosten van jou gloednieuwe elektronica, en schaf voor een paar euro een waterdichte tas aan.

 

Tip 2 – Niet iedereen is gemaakt voor op een neer deinzende excursieboten

Niet iedereen kan genieten van de uitgestrekte blauwvlakte en witte stranden tijdens de vaarrijs naar Klein Curaçao. Worstel jij met zeeziekte tijdens jouw trip? Probeer dan het volgende; Drink veel water, weinig prikdrank en vermeid cafeïne en nicotine. Verder is het belangrijk de dag vol uitgeslapen te beginnen met een voedzaam ontbijt. En bovenal; weersta de drang voor mooie panoramazichten en kies niet voor het bovenste dek. Onderin de boot heb je minder last van op en neer deinen, en garandeer je een trip naar Klein Curaçao zonder zeeziekte.

 

Tip 3 – Vergeet niet doordeweeks te boeken

Ook Klein Curaçao is geen uitzondering voor de weekend drukte. Mocht je kunnen uitwijken naar een andere dag, sla de weekenddagen dan over. Vaak zijn excursies doordeweeks niet alleen goedkoper, maar scheelt het zo’n 150 toeristen op het eiland zelf.

 

Tip 4 – Geniet van meer dan alleen parelwitte stranden

Klein Curaçao heeft meer te bieden dan parelwitte stranden. Het eiland heeft onder andere een oude verlaten vuurtoren, en verschillende indrukwekkende scheepwrakken. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Het is dus zeker waard om Klein Curaçao op jouw trip verkennen! 

 

Tip 5 – Bespaar tientallen euro’s en boek op tijd

Klein Curaçao is niet voor niets immens populair. Volgens velen is een trip naar dit onbewoonde eiland het hoogtepunt van hun vakantie! Je bent echter niet de enige. Boek je pas op Curaçao? Dan is de kans aanwezig dat je excursie is uitverkocht. En geloof ons, dit schitterende eiland wil je niet missen! Onze tip? Boek vroeg. Niet alleen voorkom je de teleurstelling van een volle boot, je kan ook nog eens tientallen euro’s besparen. Wij raden excursiekantoor Curaçao Trips aan. Niet alleen heb je de keuze uit 3 verschillende adembenemende excursies, kinderen reizen vaak gratis mee!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.