Een vakantie in Oostenrijk: Wat je niet mag missen

Een vakantie in Oostenrijk: Wat je niet mag missen

Heerlijk, even er tussenuit. Een midweek naar Oostenrijk, want daar zijn we nog niet eerder geweest. Echte skiërs zijn we niet, dus we zijn in de zomer gegaan. Niet getreurd, ook in de zomer zijn er een hoop leuke activiteiten in Oostenrijk te doen! Hieronder mijn beleving en tips voor Oostenrijk.Dag 0 - Vertrek
Het is verstandig om een dag eerder te vertrekken zoals we deden, of vroeg in de nacht te vertrekken. We zijn een dag eerder vertrokken (op een zondag in plaats van een maandag) en hebben tussendoor overnacht in een plaatsje 2 uur van onze vakantiebestemming vandaan. Hierdoor hoefden we de volgende dag nog maar een klein stukje te rijden en hebben we een volle dag voor de boeg!

Dag 1 - Großglockner
De eerste dag van onze vakantie zijn we naar de Großglockner geweest, de hoogste berg van Oostenrijk. Er zijn verschillende plekken waarop je de Großglockner op kan komen. Onze navigatie leidde ons naar een lagere gelegen punt op de Großglockner. Hierdoor konden we helaas niet bij het ijs komen. Controleer vooraf dus naar welke kant van de berg je gaat zodat je niet teleurgesteld wordt. Ook een aanrader: Check het weer vooraf. Wanneer het regent of erg mistig is, is het niet verstandig om de berg op te gaan.
De wegen naar de Großglockner zijn allemaal tolwegen, dus zorg ervoor dat je wat geld opzak hebt. Meestal kost dit voor een personenauto niet meer dan 10 euro. Onderweg zijn er verschillende restaurantjes te vinden waar je wat kan eten of drinken.

Dag 2 - Swarovski Kristallwelten
Onze tweede dag zijn we naar de Swarovski Kristallwelten geweest. Het was regenachtig weer en aangezien de Swarovski Kristallwelten overdekt zijn was dit een perfecte combinatie.
Bij aankomst koop je een ticket (19 euro per persoon of een familieticket dat aanzienlijk goedkoper is) waarop een tijd staat. Eerder dan deze tijd kan je het gebouw niet in. Meestal is de wachttijd ongeveer 15 minuten.
Deze wachttijd is niet voor niks, hierdoor heb je alle ruimte om de verschillende kamers in de Swarovski Kristallwelten te bekijken. Via verschillende QR-codes of NFC kan je de uitleg ook op je telefoon bekijken. In het gebouw is gratis internet aanwezig.
Wanneer je door alle ruimtes heen bent geweest kom je uit in een gigantische shop vol met sieraden en accessoires. Er zit echter wel een prijskaartje aan vast ;-)

Dag 3 - Alpenspektakel
Minder leuk voor kleine kinderen en tieners, wel leuk voor de oudere generatie: Het Alpenspektakel. Typisch Oostenrijkse muziek en entertainment. Je moet wel van de Tiroolse muziek houden, anders verveel je je er 3 uur lang. Voor ons was dit dus een minder leuk uitje en we zijn ook eerder weggegaan. Het moet echt je smaak hebben.
De rest van de dag hebben we in de plaats van onze vakantiebestemming (Kirchberg in Tirol) gewandeld. Er zijn heel veel watervallen te bekijken en voldoende loopwegen aanwezig, dus ook dat is zeker de moeite waard om eens te doen.

Dag 4 - Raften
De vierde dag hebben we geraft op de rivier de Inn. Met een groep van 6 tot 8 personen en een instructeur ga je de rivier op met een boot. Deze rivier heeft een redelijke stroming en verschillende stroomversnellingen. Vooraf krijg je een uitleg van een kleine 30 minuten zodat je weet wat je moet doen tijdens het raften en wat je moet doen wanneer je uit de boot valt. Iedereen is bij ons weleens uit de boot gevallen of in het water gesprongen (waar voldoende mogelijkheden voor zijn). De instructeur bekijkt hoeveel je durft. Onze groep was nogal een groep die veel durfde en daarom deden we ook tussendoor kleine spelletjes in de boot zoals proberen te staan op de rand, een saldo maken in het water etc. Niks moet, alles mag bij het raften, dus ook voor de mensen die wat minder durven is het het zeker waard.

Achteraf kan je in verschillende plaatsjes bij de Inn lekker eten en bijkomen van het avontuur. Je maakt het er zo bont als je zelf wilt.

Dag 5 - Rodelen
Onze laatste dag zijn we gaan rodelen bij Timoks Coaster. Je gaat er met een berglift omhoog waar je van het uitzicht kan genieten. Eenmaal boven zijn er verschillende activiteiten.
De oudere kinderen en volwassenen kunnen zich op de rodelbaan 'Timoks Coaster' uitleven. Voor de jongere kinderen is er een heel klauter en klimgedeelte. Ook is er een meer waar kinderen met een waterkanon "brandweerman" kunnen spelen (gratis). We liepen als laatste terug naar beneden (ongeveer 45 minuten lopen, dus zeker te doen). Onderweg kom je koeien met een typisch koebel tegen en je loopt langs een stromende rivier. Zeker de moeite waard om ook eens te doen!

Na de rodelbaan gingen we terug naar huis en we kijken terug op een geslaagde vakantie! Wellicht geven de bovenstaande tips je een idee wat er zoal in Oostenrijk te doen is.

Een laatste tip: Tanken in Oostenrijk is een stuk goedkoper dan in naastgelegen landen. In Nederland hebben we voor de benzine 1,539 betaald, in Duitsland is dit 1,299 en in Oostenrijk betaal je slechts 1,099 (wanneer je goed zoekt zijn er ook tankstations met 1,069 te vinden!).
Je auto vullen kan je dus het beste in Oostenrijk doen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Trivium, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.