Wat is de Bermudadriehoek

Wat is de Bermudadriehoek

Al sinds de jaren ’50 speculeren journalisten en verhalenschrijvers over het mysterie van de Bermuda driehoek. Talloze boeken en artikels verschenen over dit onderwerp. Volgens de verhalen zouden daar talloze schepen spoorloos verdwenen zijn onder mysterieuze omstandigheden. Sommige van de schrijvers en onderzoekers zochten een verklaring in vreemde natuurverschijnselen en magnetische velden. Andere zogenaamde experten vonden fantasierijke antwoorden. Zij dachten aan ontvoeringen door buitenaardse wezens die mensen meenamen als proefkonijnen. Of ze zagen in de verdwijningen een bewijs voor het bestaan van de mythische, verdronken stad Atlantis
 Ondanks het feit dat vele gerespecteerde wetenschappers beweren dat er niets speciaals aan de hand is, blijft dit gebied in het noordelijke deel van de Atlantische oceaan vele mensen fascineren. Nochtans kunnen veel van de verdwijningen eenvoudig verklaard worden door de orkanen en tropische stormen die erg gebruikelijk zijn in deze streek. Bovendien hebben we tegenwoordig betere methodes om het weer te voorspellen. In het verleden was het veel moeilijker om exact te voorspellen wanneer het weer zou omslaan. Dat betekende dat schepen gemakkelijk konden terechtkomen in een onverwachte storm. Door de golfstroom kan het weer hier erg snel wisselen en de vele eilanden en de ondiepe delen in het water zorgen ervoor dat deze regio moeilijk te navigeren is. Een iets minder ervaren schipper komt dus al gauw in de problemen. 

Al deze omstandigheden doen vermoeden dat de verdwijningen in de Bermuda driehoek misschien minder mysterieus zijn dan ze op het eerste zicht lijken. De zee is op vele plaatsen in de wereld een gevaarlijke plek, zeker wanneer het weer onvoorspelbaar is. Maar de diepe oceanen en hun ondoorgrondelijkheid blijven natuurlijk ook inspireren. Zeker wanneer de zee haar slachtoffers zonder bewijzen opslokt en de nabestaanden achterblijven met vragen en onzekerheid. Zonder een lichaam of wrakstukken kunnen wetenschappers enkel raden naar de ware toedracht van het verhaal.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 pietprecies, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.