Den Bosch en de leukste uitjes

Den Bosch en de leukste uitjes

Wanneer je in Den Bosch woont wil je natuurlijk ook wel eens een leuk uitje gaan beleven. Den Bosch zit er borden vol mee wanneer je een klein beetje zoekt. Het worden de leukste uitjes en ze zijn allemaal niet zo heel erg ver weg van je huis. Wat wil je nog meer?Het noordbrabants museum

Wanneer je van museums houd en je woont in Den Bosch is dit echt de ideale manier voor jou om een uitje te plannen. Het Noordbrabants Museum in het centrum van Den Bosch, achter de majestueuze gevel van het voormalige regeringspaleis, bewaart de schatten van de provincie. Voor de in Brabant geboren Vincent van Gogh heeft het museum een ​​eigen paviljoen ingericht, de werken in de collectie zijn allemaal uit zijn eigen collectie. Ook de modernist Jan Sluijters heeft zijn eigen paviljoen. Bewonder de werken van deze meesters en neem een ​​kijkje in de geschiedenis van het Brabantse land. Op deze manier kun je heel wat dingen leren terwijl je een uitje hebt. Dit is het perfecte uitje voor het hele gezin of misschien wel voor een hele klas. Je kunt dan makkelijk een schoolreisje plannen voor dit mooie museum. Het museum is zeker weten voor jong en oud.

Pannenkoeken boot, Ouwe Dirk

Wanneer je naar het mooie museum bent geweest, kun je best nog wel eens honger hebben. Nou dan heb ik goed nieuws voor je, want Den Bosch heeft een pannenkoeken boot. "Ouwe Dirk" is nostalgisch. De bootstijl van Rederij Wolthuis past perfect bij authentiek en puur Hollands pannenkoeken eten! De pannekoeken boot is te vinden in Den Bosch en vaart naar Ertveldplas. Voordat het schip Dommel verlaat, heb je je eerste pannenkoek klaar. Gelukkig kun je onbeperkt eten tot de boot weer ligt aangemeerd. Tijdens de cruise kunnen kinderen een kijkje nemen bij de kapitein in de kajuit. Altijd geweldig om mooie foto's te maken! Dit is dus zeker weten plezier voor jong en oud en je kunt ook nog eens onbeperkt je lievelingsgerecht gaan zitten smullen. Dat is toch wel de droom van ieder kind.

Kindertheater Piefpaf

In het mooie Den Bosch heb je meer dan alleen maar een museum of een pannenkoeken boot. Je kunt ook gezellig mee doen aan het kindertheater. Het kindertheater Pietepaf is exclusief voor kinderen. Klein, comfortabel, schattig en natuurlijk zijn er uitvoeringen voor hen gemaakt en ze maken er ook goed gebruik van. Geniet van het plezier van zingen in het muziektheater, ga bij uw stoelen zitten, geniet van meer spannende verhalen en laat u volledig onderdompelen in de fantasie op het podium. Omdat kinderen nog veel fantasieën hebben! Het kinderfeestje bij Pietepaf is erg populair. Dansen, acteren, verhalen vertellen door schilderijen te maken en te lachen met elkaar.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.