Bedrijven Noord Holland

Bedrijven Noord Holland

Noord Holland is natuurlijk een prachtig stukje van Nederland. Er zijn een hele hoop prachtige huizen te vinden en er zijn natuurlijk ook leuke speeltuinen voor kinderen, maar welke bedrijven in Noord Holland zijn nou eigenlijk erg belangrijk? Zijn er bedrijven die veel betekennen voor Noord Holland en de samenleving?Artis 

Een van de leukste uitjes voor de kinderen, Artis. Een prachtige dierentuin. Het is eigenlijk leuk voor jong en oud. Het is ondertussen natuurlijk wel een bedrijf. Artis brengt voor een hele hoop mensen blijdschap en voor de wat oudere mensen ook jeugdherinneringen mee. Dit maakt Artis zo belangrijk voor Noord Holland. Artis ligt in Amsterdam en dus heel erg mooi centraal voor iedereen die er graag een keertje heen wilt. 

De kaartjes van Artis zijn gelukkig niet zo belachelijk duur. Voor heel veel mensen is het daarom makkelijk te doen om een keer gezellig met het gezin naar artis te gaan. Artis is al heel erg oud en heel erg veel mensen zijn er dan ook al heel erg vaak geweest. Artis is geopend in 1838. Sinds dien is er natuurlijk een hele hoop veranderd, maar dit is allemaal wel op de positieve manier gegaan. Door de jaren heen zijn er natuurlijk ook steeds meer dieren bij gekomen. 

Drievliet

Naast een heerlijk dagje naar de dierentuin kun je in Noord Holland ook nog eens naar een atractiepark in Den Haag. Dit mooie bedrijf heet Drievliet. Het is een echt familiepark en een hele hoop familie's zijn er dan ook al meerdere malen geweest. Een hele hoop mensen vergeten dat een bedrijf zoals dit zeker hard moet werken om groot te worde en Drievliet heeft dit heel erg goed gedaan. Eigenlijk kent iedereen in Nederland Drievliet. Drievliet word ook veel gerbuikt als schoolreisjes voor verschillende scholen.

Drievliet is precies 100 jaar na Artis geopend. Het is dus zeker een hele goede toevoeging geweest voor Den Haag. Een hele hoop oudere mensen kunnen de oude Drievliet nog herinneren en dat is natuurlijk geweldig. Het bedrijf staat al een hele tijd op de kaart en verdient ook zeker weten genoeg. 

Nemo

Naast een familiepark en een dierentuin heeft Noord Holland ook nog Nemo. Nemo is een Sience museum. Nemo is ook zeker weten een goed bedrijf die een hele hoop mensen al kennen. Nemo is geopend in 1997 en is dus een heel stuk minder oud dan de voorgaande 2. Toch heeft Nemo echt zijn toegevoegde waarde aan Noord Holland. De tentoonstellingen zijn prachtig en je kunt er een hele hoop leren. Wanneer je dus een lekker dagje uit gaat leer je ook nog eens een hele hoop van het prachtige museum. Heel veel mensen zien het niet als een museum maar als een dagje weg.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.