Utrecht

Utrecht

Utrecht is een prachtige stad in het midden van Nederland. Aangezien de stad zo centraal ligt is het ook best een bekende en grote stad geworden. De stad is een goede plek geworden om te studeren. Utrecht heeft namelijk haar eigen universiteit. Hierdoor wonen er veel jonge studenten in Utrecht.
 Wat te doen in Utrecht?


Er is veel te doen in Utrecht. Zo zijn er bijvoorbeeld heel erg veel terrasjes en barretjes waar je kunt gaan zitten en een lekker drankje drinken. Ook zul je veel knusse restaurantjes vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast deze dingen zijn er ook nog best een aantal bezienswaardigheden.
Utrecht staat ook bekend om de gaypride. Dit is een dag waarop een optocht wordt georganiseerd voor mensen met een andere geaardheid. Dit is een populair festival om heen te gaan. Voor jong en oud. De gaypride laat mensen zien dat iedereen zichzelf kan zijn.

De Domtoren

De Domtoren in Utrecht is de hoogste klokkentoren van heel Nederland. Daarom is het ook de trots van Utrecht. Naast dat de toren zo hoog is, is hij ook nog eens heel erg indrukwekkend om te zien. Dit is zeker een plek waar je echt een keergeweest moet zijn na een dagje Utrecht. 

Fort Vechten


Fort Vechten is de grootste publiektrekker van de Nieuwe Hollandse waterlinie. In het fort vind je het Waterliniemuseum. Voor jong en oud is het prachtig om hier heen te gaan. Er is namelijk een grote tentoonstelling en je zult er veel te weten komen over het leven in een fort. Ook is er veel informatie over de eerste wereldoorlog. Dit is ook prachtig om te zien. 

Gracht varen

In Utrecht liggen een aantal grachten. Deze grachten zijn prachtig om over heen te varen. Dit is daarom ook een populaire manier om door Utrecht heen te reizen. Het is mogelijk om op een rondvaartboot door de grachten heen te varen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf te gaan kanoën. Dit maakt dat je zelf kunt bepalen waar je heen gaat varen in de grachten. 
 

TivoliVredenburg

TivoliVredenburg is het grootste uitgaanscomplex van Utrecht. In het gebouw vind je veel verschillende mogelijkheden tot uitgaan en muziek maken of luisteren. Er zijn vijf verschillende zalen waar je naar symfonische muziek, jazz, dance, popmuziek en nog veel meer kunt gaan luisteren. Het gebouw is van s’ ochtends vroeg tot s’ avonds laat geopend voor muzikanten om elkaar te ontmoeten en hun passie te delen.
In Utrecht is er veel te doen. Van terrasjes, restaurantjes en barretjes tot de Domtoren, musea en grachten bevaren. Omdat er zoveel te doen is, is het zeker een aanrader om een keer een kijkje te gaan nemen in Utrecht. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.