Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

In deze tijden is op vakantie gaan helaas een stuk moeilijker. Misschien door de maatregelen is het wat moeilijker, of het gaat financieel iets moeilijker. Er kunnen allemaal factoren spelen. Op vakantie gaan heeft niet per se iets te maken met ver weg gaan. Je kunt er ook iets leuks van maken in je eigen land!Toerist in eigen land

Een van de leukste dingen om te doen is toch zeker wel toerist in eigen land spelen. Er zijn vast nog een hele hoop plekjes in Nederland waar je nog nooit geweest bent. Je kunt er op uit gaan en alles bekijken wat je leuk lijkt. Zo kun je bijvoorbeeld een keer naar Rotterdam gaan of misschien ben je nog nooit in Volendam geweest.

Je kunt ook naar bezienswaardigheden gaan die dicht bij jou eigen stad liggen. Dat is altijd ook wel heel erg leuk om te doen en dan zie je tenminste nog wat. 

Thuis blijvers

Er zijn natuurlijk ook mensen die liever helemaal thuis blijven. Gewoon lekker thuis zitten of in de tuin. Ook dan moet je in de vakantie wat te doen te hebben. Een van de leuke dingen die vaak gaande zijn in de zomer zijn zomeracties. Puzzelboeken hebben vaak de actie dat je hele grote prijzen kunt winnen. 

Naast puzzelboeken hebben ook andere tijdschriften vaak zo'n actie. Je kunt in de vakantie dus lekker gaan lezen en verschillende puzzels maken. Je kunt er grote geld prijzen mee winnen en soms ook dure producten. Op die manier ben je ook nog eens nuttig bezig. 

Camping in Nederland

Op het moment gaan een hele hoop Nederlanders naar het buitenland om op een camping te kunnen staan. In Nederland zijn een hele hoop campings dus dat is helemaal nergens voor nodig. In een hele hoop steden staan verschillende campings. Je kunt dan zelf kiezen of je ver weg wilt of dat je lekker dicht bij huis wilt.

De meeste campings hebben tegenwoordig een mooi zwembad en een hele hoop te doen voor de kinderen. Op die manier hebben de kinderen ook hele dagen wat te doen. Ze kunnen natuurlijk ook met de andere kinderen spelen op de camping. Ze spreken tenslotte dezelfde taal. 

Cultuur

In Nederland kun je ook een beetje cultuur gaan snuiven. Je vind het waarschijnlijk een beetje raar, omdat je in Nederland woont. Het zal je verbazen hoeveel jij niet weet over de cultuur in Nederland en wat daar allemaal bij hoort. Nederland is niet echt een groot land, maar wel een heel erg cultuurrijk land. Wanneer jij op vakantie gaat naar een ander land, ga je vaak ook de cultuur bekijken. Dit kun je ook in je eigen land gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld eens een kloppen winkel op gaan zoeken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.