Bezienswaardigheden Beijing

Bezienswaardigheden Beijing

Beijing is de hoofdstad van China en wordt hier in Nederland ook wel Peking genoemd. De stad heeft ongeveer 15 miljoen inwoners en heeft de bezoeker veel bezienswaardigheden te bieden.



Beijing is de hoofdstad van China en wordt hier in Nederland ook wel Peking genoemd. De stad heeft ongeveer 15 miljoen inwoners en heeft de bezoeker veel bezienswaardigheden te bieden.

De stad is het belangrijkste centrum van het land voor cultuur, onderwijs en bestuur. Hier kunt u meer lezen over enkele beroemde bezienswaardigheden Beijing die de moeite van een bezoek zeker waard zijn.

De Chinese Muur

De Chinese muur ligt weliswaar niet in Beijing maar wel heel dichtbij en is een bezienswaardigheid die zijn weerga niet kent. Deze muur stond er al voor het jaar 0 en is meer dan 2400 kilometer lang. In vroeger tijden was het een verdedigingswerk tegen de Hunnen. Er zijn slechts enkele poorten en deze werden vroeger streng bewaakt. Op een uur rijden ligt de Muur van Badaling maar ook de Muur bij Mutianyu, de Muur van Jinshanling en de Muur bij Simatai zijn vanuit Beijing snel te bereiken. Als u van plan bent om naar de Muur van Badaling te gaan, dan komt u onderweg nog een andere bezienswaardigheid tegen. Dat zijn namelijk de Ming-graven, Shi San Ling. Dertien van de in totaal 16 Mingkeizers hebben hier hun laatste rustplaats gekregen, samen met hun keizerinnen en bijvrouwen. Deze graven zijn prachtige ondergrondse paleizen.

De Verboden Stad

De Verboden Stad is een stad in een stad, en dat is in dit geval Beijing. Gewone stervelingen hadden hier vroeger niks te zoeken en het was alleen bedoeld voor de keizer, zijn familie en gecastreerde bedienden. De Chinezen noemden dit zelf de purperen stad. Binnen de muren van deze bezienswaardigheid met de naam de Verboden Stad, staan zo’n 800 gebouwen op nog geen vierkante kilometer. De hoofdingang is de Poort van de Hemelse Vrede en deze ligt aan een heel groot plein. De keizerlijke tuinen liggen aan de noordkant van de Verboden Stad. Hier is tevens de wereldberoemde Muur met de Negen Draken te bewonderen.

Plein van de Hemelse Vrede

Dit grootste plein ter wereld is 40 hectare groot. Dit plein in Beijing, ook wel Tiananmen-plein genoemd, is behoorlijk kaal maar heeft vooral voor de Chinezen een grote historische betekenis. Er worden hier namelijk vaak grote parades gehouden. Het plein is bij ons vooral bekend om de gebeurtenissen die hier plaatsvonden in 1989. Toen bezetten duizenden studenten het plein tot het leger ingreep, en waarbij er slachtoffers te betreuren waren. Het plein van de Hemelse Vrede is een bezienswaardigheid die u echt gezien moet hebben wanneer u in Peking bent.

Things to do in Beijing

Rondleiding in Beijing ja
Fietstochten in Beijing ja
Wandeltochten in Beijing ja
Bustochten in Beijing ja
Musea in Beijing ja
Metro in Beijing ja
Hot Spots in Beijing ja
Sightseeing in Beijing ja
Excursies in Beijing ja
Campings in Beijing ja
Parken in Beijing ja
Dierentuin in Beijing nee


© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.