Kerstmarkt bezoeken in Kopenhangen

Kerstmarkt bezoeken in Kopenhangen

Kerstmarkten lijken elk jaar wel toe te nemen in populariteit onder de Nederlandse bevolking. Wanneer mensen aan een kerstmarkt denken, denken de meesten gelijk aan het land Duitsland, welke bekend staan om de vele kerstmarkten. De iets mindere bekende kerstmarkt is Tivoli in Kopenhagen, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.Wat zijn de Tivoli Gardens in Kopenhagen?

Tivoli is een mengsel van een pretpark, prachtige tuinen en - in de kersttijd - een prachtige kerstmarkt. Het is het oudste pretpark van de wereld, geopend in 1843, en was de inspiratie voor Walt Disney om Disneyland te bouwen. Zelfs Michael Jackson was erg onder de indruk de eerste keer dat hij het park zag en heeft zelfs aangeboden om het park te kopen. Iets wat de stad heeft geweigerd. Ook al heeft het Walt Disney en Michael Jackson geïnspireerd, dat betekent niet dat het een mini versie is van Disneyland zelf.

Tivoli is iets heel anders en is iets voor mensen van alle leeftijden. Ieder kan plezier hebben in de attracties in het pretpark die variëren van langzame attracties als met een boot over het weer tot een achtbaan. Het park staat vooral bekend om dat je in een rustige sfeer kunt genieten van het prachtige landschap en dat je er in de winter kunt gaan schaatsen. Daarnaast heeft het park ook een groot aantal restaurants waar je een hapje kunt eten of wat kunt gaan drinken.

Met de kerst naar Tivoli gaan

Veel mensen beschrijven een bezoek aan Tivoli Gardens in de kerst periode als een magische ervaring. Dit natuurlijk helemaal wanneer het gesneeuwd heeft en alles is bedekt met een witte laag. De kerst in Tivoli begint in het midden van november en loopt tot de 30ste van december. 

Bij de binnenkomst wordt je begroet door tuinen en kleine dorpjes in Deense stijl vol belicht en met kraampjes met warme Glühwein en verschillende andere lekkernijen. Natuurlijk vind je ook de echte Kerstman hier terug en lekkernijen uitdeelt aan kinderen. Om 17 uur vindt er een show plaats op het meer met een groot licht en een watershow.

Met de kerst wordt groot uitgepakt met vele kerstkraampjes en vele versieringen door het gehele park heen. Je hebt ook een heuse Kerst parade die twee keer in de week speelt. Je kunt ook Father Christmas en Rudoplh ontmoeten elke dag vanaf 11 uur. De kerstmarkt is van 12 november tot 30 december.

Na de kerstdagen vindt er tot de jaarwisseling een vuurwerkshow plaats in de avond.

Prijzen

Er zijn verschillende prijzen van toepassing voor het park. Het eerste onderscheid vindt je in de kaarten voor volwassenen en kinderen. Daarnaast heb je nog kaarten die alleen toegang geeft tot het park zelf en kaarten die je nodig hebt om de attracties te bezoeken.


© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.