Top drie SEO trends in 2019

Top drie SEO trends in 2019

De wereld van SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, is constant in beweging. Iedere week zijn er veranderingen in dit werkgebied waar ieder SEO bedrijf aandacht aan moet besteden.

De drie grootste ontwikkelingen op het gebied van SEO zullen in dit artikel worden besproken. Zo weet jij als online marketeer precies waar je de komende tijd extra rekening mee moet houden.



De invloed van je stem

Naast de traditionele zoekopdracht middels het invoeren op een toetsenbord wordt meer en meer gebruik gemaakt van de eigen stem. Denk hierbij aan Google Assistent. Dit middel maakt gebruik van de stem van de gebruiker om iets op het internet op te zoeken. De zoekopdrachten veranderen hiermee van één of enkele woorden in complete zinnen.

De online marketeer dient hier bij het zoekwoordenonderzoek rekening mee te houden. Dit om ervoor te zorgen dat de gewenste website ook bij gesproken zoekopdrachten zo hoog mogelijk op de zoekresultatenpagina verschijnt.

Google’s mobile-first index

Tegenwoordig wordt er ongelofelijk veel gebruikt gemaakt van het internet op een smartphone. Volgens Google is dit zo belangrijk dat is besloten om vanaf maart 2018 de mobiele versie van websites als eerste te gebruiken om de website te indexeren en haar een plek te geven op de zoekresultatenpagina.

Mochten online marketeers de mobiele versie van een website nog steeds achter de ‘normale’ versie van een website stellen dan wordt het nu tijd voor verandering. Wil je je website zo hoog mogelijk laten scoren binnen Google dan is het belangrijk de mobiele versie van je website net even wat meer aandacht te geven.

Van HTTP naar HTTPS

Mocht je inmiddels nog steeds een HTTP-website hebben dan is het verstandig om over te stappen naar HTTPS. Met een HTTPS-verbinding zorg je er onder andere voor dat er een veilige overdracht is van gegevens. In de huidige tijd waarin veel gevoelige persoonsgegevens op straat dreigen te liggen is het belangrijk ervoor te zorgen dat je eigen website wel voldoet aan de veiligheidseisen.


© 2015 yewit, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.