Franse kaas en bier

Franse kaas en bier

Kaas is een geliefd voedingsproduct, maar ook een natuurproduct. Er zijn tal van verschillende soorten kazen. En Nederland staat ook bekend als een echt kaasland. Wij eten gemiddeld 20 kilo kaas per persoon en dat in een jaar tijd. Vandaag gaan we het hebben over Franse kaas, want dit is een hele speciale. Bij Franse kaas denk je misschien al snel aan wijn. Toch is bier en kaas volgens velen zelfs een betere combinatie dan kaas en wijn. We vertellen je in deze blog welke Franse kazen samengaat met welke bier bij je borrelplankje.Waarom Franse kaas en bier?

Bier en Franse kaas zijn afzonderlijk van elkaar al enorm lekker. Maar heb je al eens geprobeerd deze smaken bij elkaar te brengen. Het is perfect. Romige vette kaas bedekt met je smaakpapillen, maar door een zure of bittere koolzuurhoudende drank reinig je je smakenpalet en breng je frisheid terug in je mond. Dat maakt de combinatie van Franse kaas met bier zo lekker!

Belangrijk om te onthouden: hoe sterker de kaas smaakt, hoe straffer het bier moet zijn. Hierdoor gaan de smaken samen goed met elkaar zonder elkaar te domineren. Bij mildere kaas past dus een milder biertje en bij rijpe kazen past sterk bier met een hoger alcoholpercentage.

Zo geniet je optimaal van Franse kaas met bier

Haal ten eerste je Franse kazen minimaal een half uur van tevoren uit de koeling voor een optimale smaakbeleving. Serveer ten minste drie verschillende soorten Franse kaas met elkaar. En onthoud: hoe sterker de kaas, hoe straffer het bier. Als je deze regels onthoudt, zul je gegarandeerd genieten van een borrelplankje.

Hoe bewaar je je kaas?

Wij raden aan om de kaas in vetvrij kaaspapier te wikkelen. De binnenkant van dit papier bestaat uit vershoudfolie, waardoor het niet uitdroogt. Een kaasdoos of Tupperware bak zijn ook manieren om je kaas te bewaren. Alleen blijft het bij kaaspapier de kaas meer smeuïg en smaakvol. Let er wel bij op dat je zowel het kaaspapier als de bak luchtdicht afsluit. Hiermee voorkom je uitdroging. Heb je geen kaaspapier bij de hand? Dan kun je het ook wikkelen in zowel een laag bakpapier als een laag aluminiumfolie, om de kaas smeuïg te houden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.