Een website voor jezelf

Een website voor jezelf

Een website maken gaat een hele hoop tijd in zitten. Je wil het natuurlijk ook goed doen, want je bezoekers moeten wel tevreden zijn. Anders komen ze misschien niet meer terug. Het is daarom zeker weten handig om goed te kijken naar hoe je een website precies in elkaar kan gaan zetten.Wil niet alles alleen doen

Het is heel erg belangrijk dat je website zo wilt zoals jij hem wilt. Dit klinkt natuurlijk heel erg logisch, maar vaak willen mensen dan geen hulp van anderen. Want stel je voor die zal iets aan je website veranderen. Het is wel heel erg belangrijk om ook andere mensen een kijk op je website te laten doen. Zo weet je namelijk hoe een leek iets zal zien.

Je moet altijd onthouden dat niet iedereen de zelfde stijl en smaak heeft. Het kan dus zijn dat jij iets mooi vind, maar de ander niet. Het is daarom handig om een professional in de arm te nemen. Die persoon zal snappen waarom jij deze keuzes maakt en zal je kunnen uitleggen waarom het misschien wel of niet verstandig is. Zo zal je bereik en stuk groter worden. Je leert namelijk ook steeds nieuwe dingen bij.

Afbeeldingen 

Vaak als iemand een website maakt, zijn ze erg enthousiast. Ze beginnen met schrijven of met bepaalde dingen plaatsen. Vaak worden de afbeeldingen op de website wel vergeten. Afbeeldingen zijn minstens zo belangrijk als de woorden. Dit komt door het feit dat mensen heel erg snel naar een afbeelding kijken. Wanneer je naar een tekst kijkt kun je er niet zo door heen spitten. Wanneer je een afbeelding ziet, kun je direct bepalen of je het interessant vind of niet.

Naast normale afbeeldingen, kun je er voor kiezen om jezelf helemaal bloot te stellen. Je kunt dan een mooie foto van jezelf plaatsen op de website. Zo weten mensen wie je bent en ze weten dat je niet bang bent om je gezicht te laten zien. Op die manier wek je al makkelijk het vertrouwen van je bezoekers. Ze zijn dan niet snel bang dat je de website niet goed voor elkaar hebt. 

Makkelijke site

Het is heel erg verleidelijk om allemaal verschillende dingen op de site te zetten en een hele hoop verschillende dingen te doen. Het handigste is om je site toch gewoon makkelijk te houden. Wanneer de site makkelijk is, zullen er meer bezoekers op afkomen. Dit komt door het feit dat ze al precies weten hoe de website werkt. Ze hoeven zich dus geen zorgen te maken of ze per ongelijk een foutje zouden maken of dat ze eventueel iets niet meer terug kunnen gaan vinden.

Het beste is dan ook om een duidelijke lay-out te hebben. Zo begrijpen de mensen wat je bedoeld en je kunt duidelijk maken wat je precies met je website wilt gaan bereiken of welke diensten je aanbied. Dat is namelijk ook niet al te onbelangrijk. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.