Hoe kan ik mij omscholen naar een ICT specialist

Hoe kan ik mij omscholen naar een ICT specialist

ICT wordt steeds meer sexy. Waar vroeger het nog vooral een nerdy imago had, kiezen steeds meer mensen voor een baan in deze sector. Niet alleen zijn er enorm veel vacatures binnen de ICT, maar kan je ook nog veel verdienen. Veel mensen die graag een omscholing willen maken naar de ICT, weten niet waar ze moeten beginnen. Ze hebben immers geen ICT of informatica opleiding gedaan.  Toch is het makkelijker dan gedacht.  In dit artikel lees jij hoe jij je kan omscholen tot specialist.Het volgen van een ICT training
Er zijn in Nederland enorm veel bedrijven die een ICT training aanbieden. Zo kan je basis dingen leren over Microsoft, maar ook moeilijke en ingewikkelde dingen als leren hacken. Voor een training tot hacken is vaak wel enige kennis van computers vereist en duurt vaak ook langer dan een cursus Microsoft. Daarnaast ligt het er natuurlijk aan waar jij beter in wil worden.  Zo is omscholen naar ICT helemaal niet zo lastig

Video´s bekijken
Alles is tegenwoordig wel te leren op het internet. Piano spelen, het leren van een taal en dus ook alles over de ICT. Zo zijn er veel video´s waarin onderwerpen als het maken van een website of het programmeren stap voor stap wordt uitgelegd.  

Een traineeship
Er zijn ook veel traineeship bij grote bedrijven waar je geen ICT opleiding voor nodig hebt. Het bedrijf leert jou alle kneepjes van het vak. Vaak moet je van te voren wel een vaardigheden toets doen en het kan daardoor zwaar zijn om te worden toegelaten. Toch is dit wel een manier om een baan te weten te bemachtigen binnen de ICT branche. 

Een ICT training, bekijken van video´s en het aanmelden van een traineeshop zijn manieren om jezelf te om te scholen als ICT specialist.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.