Wat is Excel?

Wat is Excel?

Excel is een rekenprogramma ontwikkeld door Microsoft. Het is een programma uit het Office-pakket van Microsoft. Het programma wordt zowel door bedrijven als door particulieren gebruikt. Je kunt er allerlei Excel formules mee doen en het bijhouden van administratie en meterstanden, maar ook creatievere doelen als bijvoorbeeld gewichtsverlies of hardloopschema’s. Excel is met name bedoeld om mee te rekenen.Wat kun je er mee doen?

Excel werkt aan de hand van cellen, die in een groot werkblad staan. Elke cel heeft een naam, die weer bestaat uit een letter en cijfer. De rijen hebben allemaal een ander cijfer en de kolommen zijn alfabetisch geordend. Dus de eerste cel in een werkblad is cel A1 gevolgd door B1 enzovoorts. In een standaard werkblad staan duizenden kolommen en rijen, daardoor kun je veel gegevens erin kwijt. Een werkblad heet een blad en alle bladen bij elkaar worden een werkmap genoemd. Je kunt daardoor de bladen van elkaar scheiden door ze anders te benoemen. Ook kun je altijd extra bladen toevoegen wanneer je tekortkomt.

In de cellen kun je je gegevens invoeren. Dit kunnen woorden, maar ook getallen zijn. Met deze gegevens kun je Excel formules maken. Bijvoorbeeld een simpele rekensom, of een financiële berekening. Als je Excel wilt gaan gebruiken, dan heb je natuurlijk het programma nodig. Het is een onderdeel van het office-pakket. Hierin zitten meerdere programma’s van Excel waaronder PowerPoint om mooie presentaties te maken, Word voor tekstbewerking, Outlook voor al je mails en nog veel meer.

Excel kan een ingewikkeld programma zijn wat veel aandacht en training vereist. Denk je dat je alles weet van Excel? Dan kun je een examen afleggen. In dit examen word je getest op je Excel kennis. Slaag je, dan heb je een officieel erkend certificaat waarmee jij kan aantonen dat jij Excel beheerst. Deze examens kosten geldt en zijn er voor alle Microsoft-officeprogramma’s. Het officepakket is echter niet goedkoop, de adviesprijs ligt rond de 149 euro.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.