Welke afspraken maak je bij het laten maken van een website?

Welke afspraken maak je bij het laten maken van een website?

Afspraken zijn altijd heel erg belangrijk, maar wanneer je een website wilt laten maken is het nog belangrijker. Er moet goed gecommuniceerd worden over alle mogelijke onderwerpen voor de website. Een website laten maken is namelijk niet zomaar wat. Daar gaat wel een hele hoop tijd in zitten van beide kanten.De prijs

Een van de allerbelangrijkste dingen die je moet afspreken voor een website laten maken is zeker weten de prijs. De prijs moet direct afgesproken worden, zodat jullie beide weten waar jullie aan toe zijn. Het is namelijk erg belangrijk dat beide partijen het hier mee eens zijn. Wanneer de ene partij ontevreden is, zal dit als snel uit kunnen lopen op een slechte samenwerking.

De prijs moet redelijk zijn voor beide partijen. Het moet namelijk niet zo zijn dat je teveel moet betalen voor een website, maar je moet natuurlijk ook niet te weinig gaan betalen. Vaak als iemand het wat voor een minder prijs wilt maken, kan dit al blijken op het feit dat hij of zij het werk niet goed gaat doen. Er word dan veel minder tijd ingestoken dan dat eigenlijk nodig is en dat zal heel erg zonde zijn van een mooi idee voor een website.

De levertijd

Naast de prijs is de levertijd ook zeker niet onbelangrijk. Wanneer jij niet weet wanneer jouw website klaar gaat zijn, weet je ook niet wanneer je verder aan de slag moet. Het is dus heel erg verstandig om hier duidelijke afspraken over te maken. Bij heel veel mensen gaat dit namelijk nog wel eens mis. Wanneer je zelf een deadline hebt, is het ook erg belangrijk om je hier aan te houden. De website maker zal zich hier aan moeten houden. Het is namelijk jouw website en jij kan dan ook zeker wel bepaalde eisen stellen.

De levertijd moet natuurlijk wel te doen zijn voor de website maker. Het moet niet zo zijn dat jij de persoon maar een dag de tijd geeft. Je moet zelf ook erg redelijk verder. Uiteindelijk komt alles op de communicatie neer. Wanneer jij dus een website gaat laten maken zijn de afspraken heel erg belangrijk. 

Belangrijke punten

Het is van jouw kant heel erg belangrijk om alle belangrijke punten goed door te geven. Wil jij bijvoorbeeld dat de website blauw word? Dan moet je dit zeker weten op de juiste manier doorgeven. Laat weten hoe je wil dat de website in elkaar moet zitten en ook vooral hoe het eruit moet komen te zien. Wanneer jij hier duidelijk over bent zal je een website laten maken die je ook daadwerkelijk wilt hebben. Je wil natuurlijk niet betalen voor iets waar je zelf nog heel erg veel werk aan gaat hebben. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.