5 redenen waarom jij jouw IP gegevens moet beschermen

5 redenen waarom jij jouw IP gegevens moet beschermen

VPN is voor een flink aantal mensen al een begrip geworden in de loop der jaren. Aangezien mensen zich niet meer veilig voelen op het internet kiezen zij ervoor om een VPN aan te schaffen. Met een VPN kan je vrijwel veilig surfen op het internet. In dit artikel worden er 5redenen gegeven waarom jij een VPN moet aanschaffen.Bescherm jezelf

Veel hackers en andere kwaadwillende zouden ontzettend graag jouw IP-adres willen hebben. Met een IP-adres kan je iemand traceren, ontzettend waardevol dus. Met behulp van deze informatie kunnen ze jouw ontzettend veel schade aanrichten. Ze kunnen bij je bankgegevens of ze kunnen identiteitsfraude plegen. Het verbergen van je IP-adres is dus zeker geen overbodige luxe als je veilig op het internet wilt surfen. Veel hackers en andere criminelen kunnen hierdoor vrijwel niet bij jouw gegevens komen die ze graag willen hebben. Het enige dat ze waarschijnlijk aantreffen is een nep IP-adres die niet nar jou toe lijdt.

Veilig thuiswerken

Doordat je zo goed als veilig kunt surfen op het internet is het thuiswerken ook een stuk veiliger. Stel je voor als ze de belangrijke gegevens kunnen achterhalen van het bedrijf waar jij werkzaam voor bent. Dat wil natuurlijk niemand. Met een VPN kan je zo goed als veilig thuiswerken zonder zorgen aan je hoofd.

Geen internet beperkingen

Veel scholen en bedrijven leggen vaak beperkingen op aan iedereen die gebruik maakt van het lokale wifi netwerk. Net als de overheid kunnen zij zelf bepalen welke sites gebruikt kunnen worden en welke sites juist geblokkeerd worden voor gebruik. Met deze toepassingen hoopt een werkgever en de scholen dat de werknemers/ studenten gefocust blijven op het werk wat zij moeten doen. Veel sociale media en spelletjes sites worden vaak geblokkeerd. Vaak werkt dit juist averechts aangezien de werknemers/ collega’s zich niet op zijn gemak voelen, ze hebben het gevoel dat ze niet worden vertrouwd. Met een VPN wordt ook uiteraard in dit geval je IP-adres ‘gefaket’.

Geen afluisterpraktijken

In dit artikel hebben we het al gehad over de censuur van de overheid die de overheid de burgers oplegt. Het lijkt of de overheid jou in bescherming wilt nemen maar het kan ook zo zijn dat de overheid juist informatie van jou wilt hebben. De overheid kan jou op deze manier afluisteren! Steeds meer overheden luisteren burgers af om zo meer informatie te krijgen. Dit kan voor goede zaken worden gebruikt (Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van een crimineel of terrorist) maar er kan ook misbruik van worden gemaakt van deze informatie. Ook in deze situatie is het dus zeer belangrijk dat je veilig op het internet kan surfen.

Veilig films kijken

Veel filmliefhebbers gebruiken VPN zodat ze veilig alle films vaak op een illegale manier kunnen kijken. Derde partijen kunnen niet zien waar degene die de film kijkt zich precies bevindt. Hierdoor kan de filmliefhebber met een gerust hart zijn favoriete film kijken. Vaak worden er al bij bepaalde sites aangegeven dat ze het aanraden om een VPN te gebruiken om de veiligheid van de filmliefhebber te waarborgen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.