Downloaden met SABnzbd

Downloaden met SABnzbd

Met een payserver zoals Eweka en een newsreader zoals SABnzbd is het vrij makkelijk om van alles te downloaden uit nieuwsgroepen. Dit hoeft in feite geen eens geld te kosten.SABnzbd kan heel eenvoudig voor je aan de slag gaan als het gaat om het downloaden van het nzb-bestand. In verreweg de meeste gevallen zal het downloadprogramma de nzb-bestanden zelf herkennen. Wanneer dit het geval is, dan kun je op het bestand dubbelklikken en vervolgens zorgt SABnzbd ervoor dat de betreffende data automatisch van Usenet wordt gehaald en op je device wordt geplaatst. In dit geval gaat het downloaden eigenlijk vanzelf en heb je er verder geen omkijken meer naar. Je ziet het vanzelf wanneer het downloaden klaar is.

Wat moet je doen als het bestand niet herkend wordt?

In de meeste gevallen worden de bestanden heel gemakkelijk door het downloadprogramma herkend, maar het komt voor dat dit niet het geval is. Dit betekent zeker niet dat je niets hebt aan het nzb-bestand. Het betekent enkel dat je even op een andere manier te werk moet gaan. Wanneer dit je overkomt, dan moet je SABnzbd openen en vervolgens op ‘nzb toevoegen’ klikken. Deze optie kan je vinden aan de rechterbovenzijde van je scherm. Je kan vervolgens met ‘bestand kiezen’ op zoek gaan naar het nzb-bestand dat opgeslagen staat op je harde schijf. Als je deze gevonden hebt, dan klik je op ‘openen’. Hierna klik je op ‘ophalen’. Het downloaden kan direct hierna worden gestart en je kan het scherm sluiten.

Het downloaden volgen

In het hoofdscherm van het programma kan je heel eenvoudig zien hoe het downloaden verloopt. Je hebt direct inzicht in de voortgang. Zo kan je zien hoeveel data er al is overgezet op je computer, of ander device, en je kan zien hoe lang het nog gaat duren voordat het hele downloadproces is voltooid. Natuurlijk heb je hier ook inzicht in de downloadsnelheid waarmee de bestanden die je hebt geselecteerd worden overgebracht op je computer.

Als het downloaden klaar is

Voordat je gaat downloaden kan je instellen in welke map de downloads moeten worden opgeslagen. Wanneer je zelf de map van jouw voorkeur hebt aangegeven, dan kan je in deze betreffende map alle downloads vinden. Als je niet zelf een map hebt geselecteerd als opslaglocatie, dan moet je even kijken op welke locatie het programma de bestanden opslaat.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 MrAart, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.