Zorgen omtrent het inlenen van personeel? Niet meer!

Zorgen omtrent het inlenen van personeel? Niet meer!

Voor veel bedrijven is het inlenen van personeel een grote lastenpost. De tijdelijkheid van de extra krachten die je inhuurt in misschien nog wel de minste van je zorgen.Veel vervelender dan telkens nieuwe mensen over de vloer te hebben is namelijk wel het geregel en de administratieve rompslomp die erbij komt kijken. Als afdelingsmanager heb je allereerst ontzettend veel stations om langs te gaan voordat je goedkeuring hebt om überhaupt extra mensen in dienst te nemen. Collega’s, de HR-Manager, de directeur, de financiële afdeling en zelfs de niet gerelateerde collega’s willen zich er nog wel eens mee bemoeien. Werkelijk iedereen moet er iets van vinden voordat je ook maar één stap verder bent in het proces van het aannemen van de benodigde versterkingen. Frustrerend, want zeker met het inlenen van tijdelijk personeel wil je juist snel kunnen handelen zodat de tekorten / onderbezetting zo snel mogelijk opgeslost kan worden.

En als je al die personen die er wat van moeten vinden hebt gehad, komt het grootste struikelblok: de administratieve afhandeling van het geheel. Vaak ongelofelijk veel werk en dan ook nog eens onoverzichtelijk. Zeker als je meerdere tijdelijke krachten in dienst hebt of wil nemen. Elke afdeling heeft een beetje informatie en nergens is alle informatie over de tijdelijke krachten gezamenlijk opgeslagen. Wat zou het toch handig zijn als er een manier was waarop het inlenen van personeel niet zo ingewikkeld was.

Die is er!
Als ondernemer heb ik dat laatste vaak gedacht. Uiteindelijk ben ik daarom op zoek gegaan naar manieren om dat hele inlenen van personeel te vereenvoudigen. Bij toeval eigenlijk vond ik toen gelukkig Inhuurproces. Dat is een online sourcing tool waarmee echt alle rompslomp je uit handen wordt genomen als het aankomt op het inlenen van personeel. Hierbij heb je het volledige overzicht en complete proces van het inlenen van personeel op één plek.

Inhuurproces is gebouwd op het salesforce platform, waar veel grote bedrijven mee werken. Het kan echter op schaal gemaakt worden voor elk bedrijf. Zelfs een zzp-er die extra handjes nodig heeft zou er dus nog gebruik van kunnen maken. Bijkomend voordeel is dat je niks van software hoeft te kopen of te downloaden. Alles staat gewoon online. Duur is het ook niet, voor ongeveer €49,- euro per maand heb je Inhuurproces. En het is de eerste maand gratis. Uitproberen en opzeggen kan dus ook gemakkelijk. Je zit helemaal nergens aan vast, iets dat ik persoonlijk een hele fijne garantie vond. Ik zou iedereen die dezelfde problemen ervaarde als ik en daar graag vanaf wil dan ook willen adviseren om eens te kijken op www.inhuurproces/proefperiode.


© 2015 svenvanoort, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.