Ik wil een app laten bouwen, wat kost mij dat?

Ik wil een app laten bouwen, wat kost mij dat?

Gaaf! Je hebt een idee in je hoofd en je wilt dit idee laten ombouwen tot een echte app. Nu ben je alleen nog benieuwd wat dit je gaat kosten. Hieronder geven we je direct het antwoord!

Een app laten bouwen kan al vanaf €2.500, maar je kunt ook meer dan €100.000 euro betalen voor het bouwen van een app.

Hier kun je dus niet zo heel veel mee.. We hadden je graag een hap klaar antwoord gegeven, maar het is nu eenmaal niet zo eenvoudig om aan te geven wat het kost om een app te maken, omdat de wensen en eisen van diegene die de app wil laten ontwikkelen heel erg van elkaar verschillen.Wat zijn jouw wensen en eisen?

Wat we wel kunnen aangeven is dat het bepalen van de prijs vaak gaat op basis van uren. Hoe langer de app bouwer bezig is met het ontwikkelen van de app, hoe duurder de app gaat worden.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om na te gaan wat jouw eisen zijn. Wil je een simpele app laten bouwen en mag dit ook op basis van een drag and drop systeem. Dan hoef je niet zo heel veel geld kwijt te zijn. Je kunt misschien zelfs wel je eigen app maken. Je hebt tegenwoordig app builders waar je zelf een app mee kunt maken voor relatief lage kosten. Het nadeel hiervan is wel dat je heel beperkt bent. Heb je dus grotere plannen en dromen met je app, dan raden we je dit niet aan.

Als je uiteindelijk hebt besloten dat je geen app builder wilt gebruiken, maar je app wilt laten bouwen door een professionele partij, dan hangen de kosten ook weer af van enkele keuzes.

Platform:

Op welke platform wil je je app laten bouwen? We kunnen er drie onderscheiden, namelijk native, hybride en de web apps. Een native app is een app die je eerst op je telefoon moet installeren alvorens je hem kunt gebruiken. Een web app is eigenlijk geen echte app. Deze app installeer je namelijk niet op een telefoon, maar bereik je via een URL in een gewone browser. Een hybride app zit hier weer tussen in. Deze dien je wel gewoon te downloaden, maar wordt gebouwd als een web app.

Een native app laten maken kost meer tijd dan een web app en een hybride app. Dit kost dus automatisch ook meer geld.

Functionaliteiten:

Verder is het natuurlijk van belang hoeveel functionaliteiten jouw app moet hebben. Hoeft jouw app maar een of enkele functionaliteiten te hebben, dan kost dit natuurlijk minder tijd, dan wanneer jouw app heel veel verschillende functionaliteiten moet hebben.

Complexiteit:

Dan komt tot slot nog de complexiteit om de hoek kijken van de functionaliteiten die we hierboven beschrijven. Hoe complexer de functies hoe moeilijker het is om te bouwen en hoe meer tijd het bouwen dus in beslag neemt.

Je zult dus helaas geen antwoord vinden op de vraag “wat kost een app bouwen?” omdat dit compleet afhankelijk is van jouw wensen en eisen. We hopen je wel dat je wat meer inzicht hebt gekregen in hoe de kosten van zo’n app nu precies zijn opgebouwd.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Funadmin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.