Het bouwen van een gratis website met Wix

Het bouwen van een gratis website met Wix

Ben jij op zoek naar een gemakkelijke manier om een eigen website te maken? 

Maak dan kennis met Wix. een website builder van alle gemakken voorzien. 

Bij Wix hoef je geen kennis te hebben over ingewikkelde codetaal en is ervaring met webdesign ook niet nodig. Wix is namelijk een zeer uitvoerige website builder. Het enige wat jij hoeft te doen is klikken op de muis, bepalen hoe de opzet wordt en wat de inhoud van je website wordt. Met Wix heb je binnen 30 minuten al een prachtige website waarmee je thuis kunt komen.

Een persoonlijk blog, een webshop, een zakelijke website of een portfolio met CV: bij Wix kan het allemaal. Met meer dan 400 templates is er voor ieder wat wils!Een gratis account aanmaken is makkelijk
Een account aanmaken bij Wix is gemakkelijk en snel. Met een emailadres en een wachtwoord, of via Facebook en Google+, heb je zo toegang tot een persoonlijk account waar je onbeperkt websites kunt maken. Via deze knop (zie hieronder) kun je direct beginnen met het aanmaken van een nieuw account.

Na het aanmaken van je persoonlijke account, wordt je direct de keuze voorgelegd welke categorie het beste bij jouw website past. Je kunt hierbij kiezen tussen 'Restaurant', 'Blog', 'Beauty & Wellness' en vele anderen. 

De vele templates van Wix
Wix is kampioen in het aanbieden van geweldige templates (400+), voor verschillende categorieën. Alle afbeeldingen binnen een template zijn gemakkelijk te vervangen. Zo kun je een template uitkiezen met daarin plaatjes van de natuur, maar kun je die makkelijk vervangen door je persoonlijke plaatjes. Zo zorgt Wix ervoor dat je ieder template kunt kiezen, waarin je alles kunt veranderen! Dit is de ware kracht van Wix: gemakkelijk en snel een website naar jouw hand zetten. 

Wix helpt je bij een gratis website maken en brengt een uitgebreide uitleg bij het gebruik van de website. Het is aan te raden om deze uitleg te lezen. Er staan werkelijk waar zeer waardevolle tips in. Wix begeleidt je door het systeem, waardoor je binnen een korte tijd zeer gewend raakt met het systeem en alle trucs kunt gebruiken. 

Het aanpassen van een template
Zoals gezegd kun je binnen een gekozen template van Wix van alles veranderen: van tekst tot plaatjes. Tekstvakjes kunnen aangeklikt worden, waarna je de tekstgrootte, het lettertype en de tekstinhoud naar believen kunt veranderen. 
Wix biedt genoeg afbeeldingen om te gebruiken. Maar persoonlijke afbeeldingen kun je natuurlijk zo invoegen. Nieuwe elementen kunnen zo toegevoegd worden via het knopje 'Plus'. Denk hierbij aan extra tekst, knoppen en video's. 

Gratis
Het publiceren van je website is compleet gratis en bovendien erg snel. Wanneer je de gratis versie van Wix gebruikt, zullen er advertenties te zien zijn wanneer mensen je website bekijken. Daarom kun je kiezen voor het Wix Premium pakket. Met het Wix Premium pakket krijg je naast andere features een eigen domeinnaam. Dit voorkomt irritante advertenties voor je bezoeker en vergemakkelijkt de ervaring.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 nickpattel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.