Whiteboard animatie video

Whiteboard animatie video

Wat is een whiteboard animatie video? Hoe laat je deze maken? En waar zijn deze goed voor? 
We gaan alle behandelen in onderstaand artikel over whiteboard animatie video's. 
Mocht jij naar aanleiding van het lezen van dit artikel nog vragen hebben, kun je ze altijd stellen.Wat is een whiteboard animatie video?

Het is letterlijk een video, waarop tekst en afbeeldingen op een digitaal whiteboard weer worden gegeven in de vorm van animatie. Bedrijven gebruiken deze vorm van promotie video's als kort maar krachtig. Om zo een duidelijke boodschap naar hun klanten en/of doelgroep uit te zenden of om kort maar krachtig weer te geven waar hun bedrijf voor staat. Een whiteboard animatie video is vrij basic en dus ook goedkoop. De maker kost het vaak 60 tot 180 minunten om deze video in elkaar te zetten. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de wens van de klant en hoeveel afbeeldingen de klant aanlevert. Moet de maker het zelf bedenken? Of heeft de klant al het een en ander in zijn/haar hoofd? 

Hoe laat je deze maken?

Er zijn in Nederland een hoop aanbieders van deze whiteboard animatie video's. Ze zijn erg simpel en dus vrij gemakkelijk in elkaar te zetten. Je hoeft dus alleen een bedrijf te zoeken die deze maken. Dit kan al door bijvoorbeeld op Google de volgende tekst te typen: ''Whiteboard animatie video laten maken''. Hierna zul je een hoop bedrijven in de zoekresultaten zien die dit voor jou willen doen. Vervolgens kies je een van de aanbieders en vertel je wat je precies wilt. Je levert zo veel mogelijk beeldmateriaal aan, denk aan logo's, afbeeldingen en kleurstylen. Vervolgens gaat de maker aan de slag en voor je het weet heb jij je eigen whiteboard animatie video.

Waar kun je het voor gebruiken?

Je kunt deze video's op je website zetten, om een extra krachtige boodschap naar je bezoekers en toekomstige klanten te sturen. Je kunt deze ook op al je social media pagina's plaatsen of op Youtube uploaden. Je hebt zelf de keuze waarvoor jij deze video precies wilt gebruiken. Dit is vaak afhankelijk waarvoor jij hem hebt laten maken. Maar zeg nu zelf? Een website met een uitlegvideo op de homepage, komt toch betrouwbaarder over dan een website zonder? Precies, het kan dus heel handig zijn om een promotievideo op je website te hebben.

Wij hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd over whiteboard animatie video's.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Gentstudent, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.