De toekomst van printers

De toekomst van printers

Wist je dat de eerste computer printer alweer 63 jaar bestaat? Printen is niet meer uit ons hoofd weg te denken. Maar toch daalt de markt van printers langzaam, dit ziet er somber uit. Printers zijn natuurlijk al een investering op zich zelf. Maar daarna begint het pas, de inkt moet namelijk constant bijgevuld worden. Met goedkope inktcartridges zou je hierop kunnen besparen. Ze zijn niet alleen goedkoop maar ook nog eens kwalitatief erg goed. Daarnaast wordt de 3d printer ook steeds betaalbaarder voor de consument. Wat heeft dit voor invloed op de toekomst van de printers?Digitalisering

Doordat wij nu echt in een wereld leven van digitalisering wordt er steeds minder geprint. Dat betekent ook dat er minder printers gemaakt hoeven te worden, daarnaast is er minder inkt nodig omdat er minder gedrukt wordt. Met digitalisering wordt de overgang van informatie naar een digitale vorm bedoeld. Er zijn genoeg voordelen van digitalisering namelijk: tijds- en kostenbesparend, milieubewust, overal toegang, automatisering etc. Maar er brengen zich ook nadelen met zich mee. Voor bedrijven kunnen dit kansen als bedreigingen vormen. In het geval van de print industrie vormt het een bedreiging. Aangezien langzaam alles online plaats gaat vinden zal er minder geprint worden zoals al eerder is benoemd is.

3d printer

Iedereen heeft vast weleens gehoord over een 3d printer. Maar hoe werkt zo’n printer eigenlijk en wat is het?

In principe kan je een 3d printer zien als een apparaat waarmee je driedimensionaal kan printen. Dat betekent dus dat er objecten uit komen die in de hoogte, breedte en diepte kunnen worden waargenomen. Je stuurt digitaal een bestand door naar de 3d printer waarin je aangeeft hoe dat je object eruit moet komen te zien. Je zorgt dat het materiaal in de 3d printer zit waarmee jij wilt gaan printen en dan wordt het laagje voor laagje opgebouwd. Doordat er steeds betere technieken ontstaan op het gebied van printen worden de printers ook steeds betaalbaarder voor consumenten. Hierdoor ontstaat er toch een kans voor de toekomst van printers. 3d printers worden voornamelijk al veel gebruikt in het bedrijfsleven maar nog niet veel bij de consument hierdoor komt er een grote potentiële doelgroep vrij. Zo zou de toekomst van printers eruit kunnen gaan zien, maar niemand kan de toekomst voorspellen. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.