Microsoft Teams training: Slim werken in teams

Microsoft Teams training: Slim werken in teams

Voor elk bedrijf dat werkt met teams is het belangrijk dat de mensen in de teams zo goed mogelijk met elkaar kunnen samenwerken. Microsoft Office 365, bied voor bedrijven een handige tool om dit voor elkaar te krijgen, namelijk Microsoft Teams. Maar wat is Microsoft Teams? Waarom is het handig te gebruiken? En waarom is het verstandig om met het team een Microsoft Teams training te volgen? We leggen het uit in dit artikel.Wat is Microsoft Teams? 

Microsoft Teams maakt onderdeel uit van het Office 365-toolkit. Hiermee biedt Microsoft een platform aan, waarom een team op een eenvoudige manier met elkaar samenwerken. Het platform biedt toegang tot een chat (of logs), waarin de leden van het team met elkaar kunnen communiceren. Daarnaast heeft Microsoft Teams enkele andere functies, zoals: 

  • online vergaderingen; 

  • softwareapplicaties;  

  • team bestanden opslaan; 

  • en nog veel meer. 

Alle functie kunnen gebruikt worden binnen een interface. Dit is handig, omdat het overzichtelijk werken is voor de leden in de teams. Microsoft Teams is dan ook een handig samenwerkingsplatform dat veelzijdig en flexibel in gezet kan worden voor projectbeheer, communicatie en bestandsbeheer. Toch kan het platform voor nieuwe gebruikers lastig zijn en het volgen van een Microsoft Teams training biedt dan een oplossing. 

Microsoft Teams training voor een goede implementatie 

Denk je erover na om gebruik te maken van Microsoft Teams binnen je bedrijf, dan is het verstandig op een implementatieplan op te stellen. Het kan voor nieuwe gebruikers soms lastig zijn om hun weg op het platform te vinden. Door je medewerkers een Microsoft Teams training te laten volgen, kun je er echter voor zorgen dat iedereen meteen het meest uit het platform haalt. Door zo’n training leren de teamleden op een efficiënte manier gebruik te maken van Microsoft Teams. Hierdoor leren ze snel en slim met elkaar samen te werken op het platform. 

Het is de ideale interne communicatieplek 

Het platform, wanneer goed geïmplementeerd, is de ideale interne communicatieplek voor elke onderneming. Het projectmatig werken wordt gestroomlijnd, waardoor alle leden van het projectteam gefocust blijven, flexibeler kunnen omgaan met hun tijd en iedereen waar het project zich op dat moment bevind. Hierdoor kunnen meer mensen de verantwoordelijkheid nemen over een project, waardoor er rust op de werkvloer ontstaat. Microsoft Teams, maakt het werken in teams sneller, makkelijker en fijner. 

Verhoging van de productiviteit

De interface van Microsoft Teams is zeer eenvoudig. Hierdoor is de kans groot dat het team niet alle belangrijke functionaliteiten inzet tijdens het project. Ook hier kan is een Microsoft Teams training uitkomst bieden, omdat tijdens zo’n training alle functionaliteiten aanbod komen. Je wilt namelijk als bedrijf dat Microsoft Teams voor jou werkt en niet andersom. Hierdoor zullen leden van een team snel ervaren dat ze door de optimale inzet van Microsoft Teams productiever gaan werken, waardoor ze meer kunnen doen in minder tijd.   


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Marleen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.