Een website builder maakt websites maken makkelijk

Een website builder maakt websites maken makkelijk

Is een website maken juist moeilijk of juist heel erg makkelijk te doen? Het maken van een website vraagt soms om lastige handelingen. Het is vooral het onbekende wat vaak als een uitdaging kan worden ervaren. Tegenwoordig bestaan er mooie oplossingen. Denk aan gebruiksvriendelijke oplossingen als een website builder of een content management systeem. Een website bouwen hoeft geen rotklus te zijn. Als je de stappen weet is het een kwestie van tijd tot het moment dat jij een mooie website voor jouw bezoekers hebt. Het leuke is: je haalt er echt voldoening uit als het lukt om met een eigen website te maken. 

 

 

 Begin niet met het kopen van een domeinnaam en hosting 

Als je denkt dat je een goed idee hebt, ben je geneigd om gelijk een domeinnaam te kopen. Het is niet verstandig om dat meteen al te gaan doen. Zorg er eerst voor dat je website helemaal klaar voor livegang is. Denk aan de teksten en lay-out. Schets het eventueel eerst op papier. 

Stel een doel vast met betrekking tot wat je met jouw site wilt bereiken. Laat desnoods jouw idee aan kennis of familielid zien, zodat diegene tips kan geven zodat je de website aan de hand van de feedback beter kan maken. 

Wel al behoefte aan een eigen domeinnaam? 

Een domeinnaam een webhosting koop je meestal tegelijk. De domeinnaam is de naam van jouw site waarop mensen de site kunnen bezoeken en herkennen. De webhosting zorgt ervoor dat jouw site in de lucht blijft. Je kan verschillende diensten kopen om jouw site in de lucht te houden. Koop de hosting deal die het beste bij jouw past. Kijk eerst of jouw domeinnaam niet al bestaat. Dat kun je controleren op bij een hosting provider.

Bestaat het domein wel al wel? Kies dan niet voor een al te gangbare naam voor jouw www.domein.nl adres. Zorg ervoor dat je een duidelijke domeinnaam hebt, dan kunnen mensen je makkelijker vinden. Heb je dit voorgaande allemaal bedacht? Dan ben je klaar voor de start. Je kunt nu op verschillende manieren de website gaan bouwen.

De verschillende manieren om een website te bouwen: 

Wix - Wix is een website builder die je gratis kan proberen. Je hebt geen hosting of domeinnaam nodig om te starten. 

Wordpress - Wordpress is een CMS. Je hebt hier wel een hosting en domeinnaam voor nodig om te starten. 

Klaar voor de start

Als je aan alles hebt gedacht, dan kun je echt beginnen. Zowel bij Wordpress als Wix kun je kiezen uit verschillende templates. Indien je een creatieve geest hebt en genoeg tijd hebt dan valt er genoeg aan te passen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zeker bij de drag & drop editor van Wix. Je kan de indeling veranderen, de kleur en zelfs het saaie, slechte lettertype. Dit behoort tot de vele opties die mogelijk zijn. Als je klaar bent met het vormgeven, kun je de site online zetten.

Ik hoop dat wij jou voldoende hebben geïnformeerd met ons artikel. Veel plezier met het lezen van de andere artikelen op deze website. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 nickpattel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.