ICT menselijk maken, hoe doe je dat?

ICT menselijk maken, hoe doe je dat?

Hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen jouw organisatie eenvoudig online kan werken? De ultieme online werkplek hoe ziet deze eruit? Welke clouddiensten zijn interessant voor jouw werknemers? En hoe zit het met de online ontwikkelingen op gebied van applicaties en software? Kan dit bijdragen aan het menselijk, ofwel eenvoudiger, maken van ICT voor organisaties? Veel vragen die door je hoofd kunnen en zullen spoken. Laten we beginnen bij het op een rijtje zetten van interessante clouddiensten en business apps, wellicht zit er dé oplossing bij die jouw huidige werkplek tot de ultieme online werkplek maakt!Interessante cloud diensten
Vandaag de dag zijn cloudoplossingen niet meer weg te denken. Door het werken in de cloud wordt het delen van informatie, samenwerken met collega’s en het beheren van je documenten nét even iets makkelijker. Vroeger (toen alles beter was) waren clouddiensten in veel gevallen nog gratis. De gigabytes vlogen je om de oren en konden onbeperkt gebruikt worden. Door het succes van deze clouddiensten, moeten we nu gaan betalen voor deze diensten. Interessante cloud diensten voor bedrijven zijn Google Drive, Onedrive, Stack, Box, Dropbox, Icloud Drive en Sync.

Wat zijn de voordelen van cloud diensten?
Clouddiensten hebben vele voordelen. Doordat er kan worden gewerkt in de cloud kan data altijd en overal worden beheerd, benaderd en gedeeld. Naast het feit dat werken in de cloud erg handig is, kan het ook de nodige kosten besparen binnen uw bedrijf. Werknemers zullen sneller en effectiever kunnen werken en de kosten zullen lager liggen. Je hoeft namelijk niet meer te investeren in eigen servers met onderhoudscontracten, dit kan bij een clouddienst specialist worden afgenomen. Een ander voordeel van cloud diensten is het feit dat je de technische kennis niet meer in huis hoeft te halen. Door cloud diensten hoef je minder aandacht te besteden aan de techniek van je bedrijf. Handig!

Welke business apps zijn interessant voor mijn bedrijf?
Er zijn ontzettend veel business apps. Denk hierbij aan Workspace 365, waar alle informatie en applicaties samengebracht kunnen worden op één platform. Naast deze overkoepelende business app, is Office 365 aan te raden. Dit is de digitale versie van je werkplek met opslag in de cloud. Ook kan VoIP en Skype for Business interessant zijn voor je bedrijf indien er veel gecommuniceerd moet worden met partners, klanten of collega’s op andere locaties.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.