Crosley Platenspelers review: retro design en audiokwaliteit

Crosley Platenspelers review: retro design en audiokwaliteit

Crosley is een grote naam in de retro platenspeler wereld. Deze fabrikant maakt prachtig vintage design dat het erg goed doet in rustieke of jaren 70 geïnspireerde woonkamers. Maar krijg je ook waar voor je geld? In deze Crosley platenspelers review bekijken we de twee topmodellen van Crosley: Crosley Nomad en de Crosley Cruiser Deluxe.Koffergrammofoons zijn nu erg in trek: het zijn retro platenspelers waar typisch de versterker en speakers zijn ingebouwd. Aansluiten en bedienen is een fluitje van een cent. Design is vaak leidend voor het materiaal van de arm en de koffer, en dat merk je.

Crosley Cruiser Deluxe review

De Crosley Cruiser Deluxe is een vintage platenspeler met ingebouwde speakers, bluetooth en een pitchfunctie waarmee je platen op 33, 45 en 78 toeren kunt afspelen. Met een net afgewerkte koffer en duidelijke knoppen heeft deze platenspeler erg hippe looks. De prijs valt ook zeker mee, maar het is qua geluidskwaliteit geen hoogvlieger. Zowel over de speakers als aangesloten op een versterker is het geluid matig te noemen. De plaat gaat over de versterker rondzingen waardoor het geluid af en toe bijna vals klinkt. Waarom? Voor een goed geluid heb je een fatsoenlijk oppervlak nodig. De Crosley Cruiser Deluxe heeft dat gewoon niet.

Crosley Nomad review

Wanneer je echt een vintage platenspeler wilt met het beste mogelijke geluid, kom je uit bij de Crosley Nomad. Prijzig voor de geluidskwaliteit die je ermee krijgt, maar wel in een grote, stevige koffer en een USB-functie om je platen te digitaliseren. Deze koffer kan echt tegen een stootje. De bediening is eenvoudig: plaat erop en naald erop voor geluid. Beige qua kleur, past niet bij iedereen. Met Audio Technica-onderdelen komt er een gebalanceerd geluid uit, met duidelijk meer laag en volheid.

Onze conclusie over Crosley platenspelers

Toegegeven: een Crosley platenspeler staat echt kek in je woonkamer. Het is een stuk design dat je in huis haalt. Let wel op de kwaliteit: deze doet gewoon onder voor een standaard platenspeler voor dezelfde prijs.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.