Luister zelf naar je baby’s hartslag met een doppler!

Luister zelf naar je baby’s hartslag met een doppler!

Heb jij al eens van een doppler gehoord? Met een doppler, een zeer compact apparaat, is het mogelijk om vanuit huis naar de hartslag van je baby te luisteren. Het helpt de band tussen jou en je kind al voor de geboorte een flinke impuls te geven. Wat is er immers mooier dan het kloppende hartje van jouw kleine? Houd er hierbij wel rekening mee, dat het gebruik van de doppler enige oefening vergt.Het is soms lastig om precies op de juiste plek naar het hart van je baby te luisteren. In dit artikel geven we tips om de hartslag van je baby te beluisteren met een doppler.

Gebruik van een doppler

Qua werking lijkt de doppler enigszins op een doptone. Een doptone is een apparaat die gebruikt wordt door de verloskundige. Met een doptone is het mogelijk om de hartslag van je baby op te sporen en deze vervolgens te laten horen. Het apparaat maakt hierbij gebruik van geluidsgolven, die weerkaatsen op de trillingen die de bloedsomloop van de kleine veroorzaakt. Belangrijk verschil tussen de doppler en de doptone is het feit, dat het aantal geluidsgolven van een doppler vele malen kleiner is. Dit maakt het lastiger om de hartslag van de baby op te vangen.   

Online een doppler kopen voor thuis

Je kunt een doppler tegenwoordig eenvoudig online bestellen. Handig, want zo heb je altijd de mogelijkheid om de hartslag van de kleine op te sporen. Doordat het apparaatje heel compact is, bewaar je deze eenvoudig in de kast. Je kunt de doppler gebruiken op het moment dat je kindje minimaal 12 weken in je buik zit. Houd er rekening mee, dat het soms nog enige tijd duurt voordat het hartje echt goed te horen is. Daarbij zal het effect minder groot zijn dan bij de verpleegkundige. Desalniettemin een leuke gadget voor thuis! 

Meer tips voor tijdens je zwangerschap? Ga naar HetOuderschap.nl.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.