Snel testen op het coronavirus met een sneltest in Rotterdam

Snel testen op het coronavirus met een sneltest in Rotterdam

Toen de corona pandemie uitbrak, wilden veel mensen weten hoe ze zichzelf en hun dierbaren konden beschermen. Eén manier om dit te doen is door een sneltest te laten doen.Sneltesten zijn testen die, zoals de naam al doet vermoeden, zeer snel resultaten geven. Sneltesten kun je in Rotterdam laten afnemen, maar ook in andere steden. Dit maakt ze ideaal voor momenten waarop je wilt weten of je het coronavirus bij je draagt of niet. In deze blog vertellen we je meer over waarom mensen een sneltest in Rotterdam laten doen en wat een sneltest precies is.

Sneltest Rotterdam

Een sneltest zoals je die in Rotterdam kunt laten afnemen is een type coronatest dat zeer snel resultaten oplevert. Als het op het coronavirus en testen aankomt, heerst hier soms enige verwarring over. Zowel de sneltest als de zelftest die mensen thuis doen worden vaak allebei sneltesten genoemd. In principe is dit waar, want met beide testen heb je dus snel je resultaat. Een sneltest laten afnemen bij een onafhankelijke testaanbieder zoals bij sneltest Rotterdam gebeurt met een specifieke reden. Erna ontvang je namelijk een bewijs zodat je kan aantonen dat je een negatieve testuitslag hebt. Zowel de sneltest die je laat afnemen in steden zoals Rotterdam en de zelftest die je thuis zelf kunt afnemen zijn antigeentesten. Wat een antigeentest precies is bespreken we hieronder.

Antigeentest en sneltest Rotterdam

Sneltesten zoals die in Rotterdam én de coronatest die je zelf thuis afneemt zijn dus beide antigeentesten. Een antigeentest spoort de aanwezigheid van antigenen op. Dit is een soort eiwit dat aan de buitenkant van het coronavirus zit. Het voordeel van dit soort testen is dat je de uitslag relatief snel hebt. Een nadeel is dat de antigeentest net wat minder betrouwbaar is dan de PCR test. Een PCR test kun je overigens ook bij testaanbieders zoals in Rotterdam laten afnemen. Alhoewel de PCR test betrouwbaarder is, duurt het ook langer voordat je de resultaten hebt. Dit kan namelijk een of twee dagen duren.

Sneltest Rotterdam en de PCR test

Een sneltest is dus de snelste test die je kunt laten afnemen bij een testaanbieder. Hiervoor kun je gelukkig in veel verschillende steden terecht, zoals voor een sneltest in Rotterdam. Ook voor PCR testen kun je hier terecht. De voornaamste reden dat mensen deze testen laten afnemen is om een bewijs te krijgen zodat zij op vakantie kunnen. Sommige landen vragen namelijk nog steeds om een negatief testbewijs. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken naar wat voor soort testuitslag nodig is. Dit kan van een sneltest uit Rotterdam of een andere stad zijn of dus een PCR test. Nu weet jij precies wat een sneltest inhoudt en waar je deze kan laten afnemen!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.