Waar wordt wiet voor gebruikt als medicijn?

Waar wordt wiet voor gebruikt als medicijn?

Er zitten verschillende stofjes in wiet die door wetenschappers bewezen een goede invloed hebben op je lichaam. Het is nog niet helemaal onderzocht in hoeverre dingen mogelijk zijn met wiet, maar wiet wordt soms wel aangeraden tegen een aantal ziektes. Voor sommige mensen kan wiet namelijk best wel handig zijn. Chronische pijn

Er zijn best een aantal mensen die last hebben van chronische pijn. Chronische pijn houdt in dat je om de zoveel tijd veel pijnscheuten door je hele lichaam krijgt. Dat is natuurlijk voor niemand prettig. Om hier tegen te helpen wordt wel eens medicinale wiet aanbevolen door een arts. Medicinale wiet is een sterke pijnstiller. Dit houdt in dat als je wiet inneemt, je minder last hebt van de pijn. Dit kan voor veel mensen heel erg prettig zijn als ze gewend zijn pijn te hebben. 

Eetlust opwekker

Als je high of stoned van wiet bent, heb je al snel een groot hongergevoel. Er zijn veel mensen die niet zo snel een hongergevoel krijgen. Aan dit soort mensen wordt het innemen van wiet ook aanbevolen. Dit doen ze om de eetlust op te wekken. Dit maakt ook dat heel veel mensen met een eetstoornis gewoon weer gaan eten. Als je een eetstoornis hebt, is het daarom ook aan te raden om gebruik te maken van medicinale wiet. 

Wiet wordt vooral gebruikt bij mensen met anorexia. Aangezien mensen met anorexia niet willen of kunnen eten helpt het om eetlust op te wekken. Op die manier krijgen ze alsnog hun eten binnen en kunnen ze over hun anorexia heen stappen. Dit is daarvoor een heel erg effectief middel.

Misselijkheid tegen gaan

Het is heel erg vervelend als je snel misselijk bent. Als je misselijk bent, komt het sneller voor dat je over moet geven of geen honger hebt. Als je dit vaak hebt, kan het helpen om wiet in te nemen. Dit komt omdat wiet de misselijkheid tegen gaat en er voor zorgt dat je weer honger krijgt. Door regelmatig wiet in te nemen wordt je steeds minder misselijk. Dit kan heel erg handig zijn als je regelmatig misselijk bent en er ook last van hebt.

Tegen spierkramp (spasme)

Wiet schijnt ook een middel te zijn dat helpt tegen spasme. Dit komt omdat wiet er voor zorgt dat je spieren en je lichaam ontspannen. Door je spieren te laten ontspannen, heb je ook minder last van spierkrampen. Voor mensen die veel last hebben van spasme, kan wiet daarom een goede oplossing bieden. 

Als je van plan bent medicinale wiet te gebruiken, is het wel aan te raden om van te voren eerst in overleg te gaan met je huisarts. In combinatie met andere middelen kan wiet namelijk vervelende gevolgen hebben. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.