Minder schadelijk roken en stoppen met roken

Minder schadelijk roken en stoppen met roken

Er wordt iedere dag meer bekend over het feit dat de tabaksindustrie de consument bedonderd met allerlei trucjes en ze hiermee ook onbewust verslaafd maakt aan nicotine. Het is daarom heel lastig om voor de rest van je leven te stoppen met roken.De e-sigaret biedt hier een oplossing voor, met een e-sigaret kun je de nicotine verslaving bij de bron aanpakken. Omdat je bij een e-sigaret zelf het nicotine gehalte kunt bepalen is dit een handig hulpmiddel om de nicotine verslaving af te bouwen.

Kun je niet stoppen met roken, dan heb je een nicotine verslaving. Als je door bijvoorbeeld de cold turkey methode stopt met roken ben je niet van je nicotine verslaving af en is de kans op een terugval groot. Wanneer iets tegen zit in je leven is het gemakkelijk om naar een sigaret te grijpen, als je niet bent afgekickt van de nicotine verslaving ben je weer tabak sigaretten aan het roken voor dat je het weet.

Om voorgoed van je nicotine verslaving en dus ook het roken van tabak sigaretten af te komen is het aan te raden om je nicotine verslaving af te bouwen. Dat kun je gemakkelijk en structureel doen met een e-sigaret. Het voordeel van het gebruiken van een e-sigaret is dat je de hoeveelheid nicotine zelf kunt bepalen. Daarom kun je bijvoorbeeld iedere maand 3 milligram nicotine minder gaan roken, met als gevolg dat je lichaam geleidelijk aan went aan het feit dat het minder nicotine binnen krijgt.

Hierdoor bouw je de behoefte aan nicotine geleidelijk aan af totdat je lichaam geen behoefte meer heeft aan nicotine. Als je op dat punt gekomen bent heb je al lang geen tabak sigaretten meer aangeraakt en kun je ook de e-sigaret aan de kant leggen.
 

Beginnen met e-sigaret

Als je eenmaal begint met het gebruik van een e-sigaret is het aan te raden om bij de eerste teugen water te drinken en rustig aan te teugen. Na een week gedampt te hebben smaakt een tabak sigaret al niet meer, dan is de drempel al groter om de overstap weer te maken naar tabak sigaretten omdat deze dan simpel niet meer lekker smaken.
 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 vincent89, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.