Roken verslagen met E-sigaret

Roken verslagen met E-sigaret

Hoe de E-sigaret mijn leven veranderde.

Mijn naam is Andrea en zoals velen was ik ook ooit verslaafd aan roken. Dit wilde ik natuurlijk niet toegeven, in mijn visie was ik niet verslaafd maar rookte ik omdat ik het wou. Het was mijn keuze. En dat het slecht was wist ik ook wel en ondanks dat ik ook al mensen om me heen verloren had door ziektes ontstaan van roken achtte ik de kans niet aanwezig dat het mij echt zou overkomen. In elk geval wist ik het, maar besefte ik het niet echt.Diverse pogingen

Na jaren kom je wel tot een conclusie. Hoeveel sigaretten ik in alle jaren niet aangestoken heb waarvan ik al wist dat het niet ging smaken, of sigaretten die ik niet roken wilde maar toch deed omdat iemand anders mij er een aanbood, gewoon eentje voor de gezelligheid.. Je weet vooraf al dat je niet wilt maar toch steek je hem dapper aan. En ik heb ook vaak gedacht dat ik zou stoppen, maar dat was zo zwak gedacht dat ik hetzelf niet eens geloofde.

Omdat ik meer werkte en minder sportte merkte ik dat mijn conditie verslechterde. Ik had wel van de elektrische sigaret gehoord, maar of dit echt zou werken..? Maar ik moet wat proberen. Al mijn eigen pogingen om te stoppen waren al na 2 dagen vervangen door een sigaret. 

E-sigaret via internet

Ik besloot het te proberen. baat het niet dan schaadt het niet.. Met mijn halfvolle pakje sigaretten besloot ik via internet een elektrische sigaret te kopen. Op een forum las ik dat je wel een nicotine houdende vloeistof moest gebruiken om het enige kans van slagen te geven. Ik zocht op E-sigaret en kwam uit bij EA-Sigaret. Een mooie duidelijke website maar wel met enorm veel keus. Gelukkig stond goed vermeld waar ik als nieuwkomer moest zoeken en na wat wegen en wicken besloot ik een Justfog Q16 set te kopen. Niet de duurste en op een andere website had ik al gelezen dat dit een goed model was. Uiteraard wat vloeisoffen mee besteld (met nicotine natuurlijk!) en besloot geen nieuwe sigaretten te kopen, omdat deze website aangaf de volgende dag te leveren.

Mijn eerste ervaring met dampen

De volgende dag kwam de postbode al vroeg aan de deur met mijn pakketje. Ongeduldig maakte ik het doosje open. Helaas, geen echt duidelijke gebruiksaanwijzing. Na wat puzzelen en logisch denken kreeg ik het voor elkaar. ik was klaar om te dampen. Mijn eerste trekje was vies.. Jezus.. als het zo moet.. gelukkig was de sigarettenboer al open in geval het mocht mislukken. Het tweede trekje was al aangenamer.. en zowaar vergelijkbaar met roken. ik kon wat wolkjes blazen en nicotine inhaleren.. Eigenlijk best leuk..

In het begin rookte ik nog 2 sigaretten per dag, de rest van de dag gebruikte ik mijn elektrische sigaret. Maar na 2 maanden ben ik maar volledig gestopt met roken. Ik wilde voor 2 sigaretten per dag geen pakje meer kopen.

Gelukt!!

Enfin. Al snel begon ik me beter te voelen, fitter, gezonder en zelfs mijn tanden werden witter. Ik hoestte minder en kon makkelijker de trap op komen.. Ik kreeg meer energie doordat ik meer lucht kreeg. Ik was vooral trots op mezelf dat ik eindelijk de sigaret verslagen had.

Inmiddels rook ik al een aantal jaren niet meer, en zelfs van kleine griepjes genees ik sneller dan vroeger, of ben er minder vatbaar voor. Tegen elke roker zou ik dan ook willen zeggen het ook te proberen. Ook u zult zich beter voelen, gezonder en fitter, en ook u kunt uw verslaving verslaan. Mijn leven is in elk geval compleet veranderd door de E-sigaret.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reacties

Henny - 2019-02-08 21:48:04
Leuk en motiverend stukje over gebruik van een e-sigaret. Zojuist ook maar een setje besteld bij EA sigaret. Hopelijk bereik ik dezelfde positieve resultaten. Moest toch al stoppen van mijn vrouw (en de dokters)


Reageer op dit artikel© 2015 Andrea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.