Tips om je date beter te leren kennen

Tips om je date beter te leren kennen

Daten kan behoorlijk spannend zijn. Terwijl je de beste kant van jezelf wil laten zien wil je natuurlijk ook de ander beter leren kennen. Je leert je date natuurlijk niet kennen door enkel te appen of een weetjes blog te lezen. Je zal actief tijd in hem of haar moeten investeren om erachter te komen hoe die persoon is. Dat kan soms lastig zijn als je alleen over koetjes en kalfjes gaat, of de bioscoop bezoekt waarbij je elkaar helemaal niet spreekt. Daarom hebben we een aantal tips opgesteld die kunnen helpen om elkaar te leren kennen. Laten we beginnen…1. Een vragen pot

Het is een oude truc maar daarom niet minder effectief: een pot met vragen. Schrijf samen allerlei vragen op briefjes, vouw ze dicht en doe ze in een pot of bakje. Dit kunnen allerlei vragen zijn. Het is juist leuk om een afwisseling te hebben tussen luchtige vragen en meer intiemere vragen. Pak ze om de beurt uit de pot en geef eerlijke antwoorden. Je zult merken dat hier vaak diepere gesprekken uit voort komen waardoor je elkaar daadwerkelijk beter leert kennen. Het kan daarnaast nog erg leuk zijn ook!

2. Een avontuurlijke activiteit

Vind je een vragen pot maar saai? Plan dan een avontuurlijke activiteit met z’n tweetjes. Denk aan: klimmen, kanoën, abseilen, paintballen of karten. Dankzij het avontuurlijke aspect, ben je genoodzaakt om je vertrouwen in de handen van de ander te leggen. Hierdoor leer je elkaar snel kennen. Voel je je veilig als de ander je zekert bij het abseilen, of schiet je juist in de stress?

3. Zoek de stress eens op!

Over stress gesproken, zoek dat eens op samen! In stressvolle momenten leer je elkaar namelijk pas echt kennen. Het is met veel mensen leuk als het allemaal koek en ei is. Maar wat als de nood hoog is en er spraken is van veel druk? Dan leer je pas echt hoe stevig iemand in zijn of haar schoenen staat. Ga dus niet alleen zoetsappige dingen doen samen, maar zoek ook de chaos eens op.

4. Intiem worden met elkaar…

Een andere heel belangrijke manier om elkaar te leren kennen is natuurlijk door middel van intimiteit. Een gezellig praatje maken kan met iedereen, maar hoe voel je je bij iemand als je op je kwetsbaarst bent? Bereid je uiteraard wel goed voor. Zorg dat je het altijd veilig doet en verdiep je in de ander. Dit kun je doen door een erotisch blog te lezen of door gewoon direct aan je date te vragen wat hij of zij fijn vindt. Vanzelfsprekend moeten jullie hier beide achterstaan. Stemt je date hier niet mee in? Doe het dan niet en ga eerst aan jullie band werken.

5. Praten, praten en nog eens praten

Uiteindelijk komt het allemaal op communicatie neer. Of je het gesprek nou teweegbrengt door middel van een vragen pot of een spannende activiteit, het gaat erom dat jullie met elkaar praten. Alleen door goede communicatie leer je iemand echt kennen. Blijf dus communiceren met je date, ook al vind je dat misschien lastig. Het komt echt wel goed!


© 2015 Ambervanrietstra, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.