Gemengde signalen: wat het betekent in nieuwe relaties

Gemengde signalen: wat het betekent in nieuwe relaties

Een bron van verwarring in nieuwe relaties zijn de signalen we afgeven. Omdat mensen elkaar nog niet goed kennen in deze relatiefase is het lastig om de signalen te begrijpen. Want niemand is hetzelfde en hoe goed we ook ons best doen, gedachten lezen kan niemand. Maar als er sprake is van gemengde signalen, dan zijn er wel tekenen waarop je kunt letten om ze te ontcijferen.Er zijn een hoop gemengde signalen die iemand kan afgeven. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat iemand weinig affectie toont in het openbaar, geen ‘ik hou van je’ zegt, veel berichtjes stuurt maar nooit afspreekt en dat hij of zij jou niet wil voorstellen aan familie of vrienden. Deze signalen kunnen voorkomen in verschillende stadia van jullie relatie en kunnen verschillende oorzaken hebben, die we hieronder nog zullen bespreken. Als voorbeeld gaan we uit van een man, terwijl het natuurlijk ook een vrouw kan zijn.

Hij stuurt wel berichtjes, maar wil nooit echt afspreken

Een dubbel signaal wat heel vaak voorkomt in het begin in een relatie is als iemand heel veel online met je praat, maar nooit in het echt wil afspreken. Jullie kunnen hele dagen met elkaar appen, maar zijn nog amper op een echte date geweest. Dit komt dan waarschijnlijk doordat hij nog niet klaar is om zich aan je te binden. Hij houdt je een beetje aan het lijntje, totdat hij heeft besloten wat hij echt wil doen. Het is vaak de beste optie om hier het gesprek over aan te gaan. Misschien is het dan wel de beste optie om deze persoon los te laten en verder te gaan met je leven.

Hij wil alleen ’s avonds afspreken bij iemand thuis

Een ander gemengd signaal is als hij of zij nooit op een echte date wil gaan met je. Jullie spreken wel soms af, maar dit is dan vooral bij iemand thuis. Dit kan dan betekenen dat hij alleen fysiek in je geïnteresseerd is, maar geen echte vaste relatie met je wil. Probeer in dit geval dan ook een einde aan de relatie te maken, behalve als jij natuurlijk ook op zoek bent naar dit type relatie.

Hij wil wel contact, maar geen relatie

Als jouw ex-partner in het verleden ooit is vreemdgegaan, heb je hier een emotioneel trauma aan overgehouden. Maar dit betekent niet dat je huidige partner dit ook gaat doen. Sommige mensen krijgen door dergelijke toestanden een angst om zich te binden, wat zich kan uiten in iemand die wel contact wil maar geen relatie. Er zijn echter andere redenen waarom hij wel contact wil, maar geen relatie. In de meeste gevallen betekenen deze gemengde signalen dat hij je wel leuk vindt, alleen niet leuk genoeg. Gemengde signalen als deze zijn in ieder geval geen reden tot positiviteit over de relatie.

© 2015 Michael, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.