Alles wat je moet weten over een verlovingsring

Alles wat je moet weten over een verlovingsring

Je gaat je grote liefde ten huwelijk vragen. Dan wil je natuurlijk dat dat hét perfecte moment wordt! Dat betekent ook dat je heel wat voorbereidingen moet gaan treffen. Eentje daarvan is de verlovingsring die je je partner gaat geven als hij/zij ‘ja’ zegt. Misschien is dit wel het belangrijkste onderdeel. Daarom vertellen wij je alles waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van dé ring voor jouw aanstaande!Wat is een verlovingsring?

De ring heeft een erg symbolische betekenis. Zeker in relatie tot de liefde! Een ring heeft geen begin en geen einde. Dat verbeeldt natuurlijk jullie oneindige liefde voor elkaar. Met een verlovingsring geef je traditioneel gezien aan dat je verloofd bent. In Nederland is het soms een aparte ring, maar vaak ook de toekomstige trouwring. Je draagt hem dan aan de andere hand. Tijdens het huwelijk schuif je hem om je ringvinger aan je linker- of rechterhand, afhankelijk van je geloof (of ongeloof).

Hoe ziet een verlovingsring eruit?

Er is geen goed of fout als het aankomt op een verlovingsring! De meest klassieke variant is een solitair ring. Deze heeft één diamant in het midden en is gemaakt van wit-, rose- of geelgoud. Een andere veelgeziene vorm is de rijring. Deze heeft een rij kleinere diamantjes. Een combinatie van deze beide zien we ook vaak. Dit zijn de pavé solitaire ringen. Voorgenoemde zijn vooral geschikt voor vrouwen. Er zijn overigens nog veel meer soorten. Daarnaast heeft een verlovingsring geen verplichte vorm en kun je gerust creatief zijn. Jij kent je aanstaande het beste en weet dan ook precies wat hij/zij het mooiste vindt!

Hoe weet je welke ringmaat je moet kopen?

Draagt je lief ringen? Dan heb je geluk! Tenminste… als hij/zij die wel eens af doet. Zorg dan op een onbewaakt moment dat je een goed passende ring even te pakken krijgt zonder dat hij/zij het doorheeft. Gelukt? dan heb je 3 opties:

  1. Meet de doorsnede zelf op aan de binnenkant van de ring met een liniaal. Meet op het breedste punt.

  2. Laat de ring opmeten bij een juwelier. Zo ben je 100% zeker van je zaak.

  3. Pas de ring zelf om een vinger waar hij precies om past of te klein is. Onthoud in dat laatste geval tot waar de ring komt. Dit is een goede tip voor als je lover zijn/haar ring nooit afdoet!

En wat nou als je groom of bride to be nooit ringen draagt? In dat geval kan een familielid, vriend of vriendin je misschien helpen door het eens onopvallend te vragen. Heeft je partner gevoel voor humor? Maak dan eens een grapje over wie de dikste vingers heeft. Dan moet je het wel opmeten!

Er rest ons nog maar één ding te zeggen: geniet van je voorbereidingen en elkaar!

 


© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.