Makkelijk scheiden

Makkelijk scheiden

Het kan gebeuren dat je relatie niet meer werkt. Je kan ervoor kiezen om even een pauze te nemen of toch dan uiteindelijk voor scheiden te kiezen. De meeste scheidingen gaan vaak niet zonder slag of stoot. Maar toch is makkelijk scheiden mogelijk met inbreng vanuit beide partijen. Zodat de scheiding voor beide partijen makkelijker en sneller te verwerken is.Samen uitkomen

Een van de fijnste manieren van scheiden is als je er samen uit kunt komen. Bijvoorbeeld flitsscheiden. Je kunt er vaak ook uitkomen met zijn tweeën dat scheelt heel veel verdriet en geld. Want vaak is het zo dat de lange scheidingsperiode voor emotionele schade zorgt. Mocht het dus een heftige scheiding worden, zorg dan voor hulp met het verwerken ervan.

Kinderen

Meestal zijn het altijd wel de kinderen die de dupe zijn van de scheiding. Het is daarom van belang dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de opvoeding van de kinderen. Het is namelijk een grote verandering, die een grote impact heeft op hun leven. Als je goede afspraken wilt maken, dan is verstandig om een co-ouderschap te beginnen. Zo zorg je voor een gelijke zorg- en kostenverdeling over de kinderen.

Financiële zaken

Naast zorgen over jezelf en de kinderen, komt er ook nog de financiële zorg bij. Zo is scheiden heel duur en is het dus belangrijk om een goede kostenverdeling te maken. Zo heeft scheiden vaak grote financiële gevolgen voor iemand die niet genoeg inkomsten heeft. Daarom is het belangrijk om de verdeling eerlijk te houden en begrip voor elkaars financiële situatie te tonen. Iedereen heeft namelijk recht om zijn leven stabiel op te pakken.

Mediation

Mocht je er nog steeds samen uit willen komen, maar is het lastig om afspraken te maken? Dan kun je gebruik maken van een scheidingsadviseur. Die zorgt ervoor dat de communicatie veel soepeler verloopt. De communicatie verloopt soepeler doordat het via de mediator loopt. Beide partijen kunnen hun wensen aangeven tijdens het gesprek met de mediator. Er kan ervoor worden gekozen om een advocaat te gebruiken tijdens de mediation sessie maar vaak is dat niet van toepassing. Verder wordt er nog voor gezorgd dat de meningsverschillen en problemen bespreekbaar worden. Als de afspraken rond zijn dan worden ze via de rechter vastgezet en kan ieder zijn eigen weg gaan.

Bron: Vrouwenzine.nl


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.