homos in Nederland

homos in Nederland

Homos in Nederland

Sinds 1 april 2001 is het mogelijk voor homoseksuele om te trouwen in Nederland. Toch is er nog steeds veel verdeeldheid hierover, vooral onder vluchtelingen.Homohuwelijk, hoe kijken we hier tegenaan.

Al meer dan 15 jaar is het in Nederland mogelijk voor mensen van hetzelfde geslacht om te trouwen. Toch heerst hier nog erg veel verdeeldheid over. Sinds de oorlog in Syrie, zijn er erg veel vluchtelingen ons land in gekomen. Volgens het moslim geloof is het homo huwelijk niet toegestaan, ook mogen zij geen relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Dit zorgt voor problemen, nu deze groep personen, gedwoningen naar Nederland komt.

Problemen in AZC

In de media verschijnen regelmatig berichten over problemen in AZC. Homos zouden apart geplaatst moeten worden op andere afdelingen in verband met geweld tegen homo vluchtelingen. Onder de Nederlandse bevolking heerst hier verdeeldheid over. Over het algemeen is het homo zijn in Nederland geaccepteerd, echter zijn er ook felle tegenstanders van. 

De groep die homos accepteerd vindt vooral dat de vluchtelingen zich moeten aanpassen naar onze normen en waarde. Ze vinden het belachelijk dat homos op aparte afdeling geplaatst moeten worden. In ons land gelden onze normen an waarde dus daar moeten ze zich aan houden. Toch kan het beter zijn voor hun bescherming om deze groep apart te plaatsen. Als je van kleins af aan hebt geleerd dat iets niet goed is dan is het lastig om deze gedachte ineens te veranderen als je naar een ander land gaat.

Homos in het openbaar

Toch wordt er ook onder de Nederlandse bevolking nog regelmatig gediscrimineerd tegen homos. Zo kan het lastig zijn voor deze groep om hand in hand over straat te lopen. Ze merken toch dat ook niet iedereen onder de Nederlandse bevolking dit accepteerd. Na 15 jaar homo huwelijk in Nederland, zal je verwachten dat dit anders is. Maar helaas is dit nog steeds niet zo.

Homos op internet.

Op internet zijn diverse chats en forums waar homos met elkaar in contact kunnen komen om over deze problemen te maken. Een erg bekende chat is bullchat, waar homo jongeren massaal met elkaar communiceren. Niet alleen over problemen, maar ook om te daten. Daarnaast komen er ook steeds meer uitgaansgelenheden die speciaal gericht zijn op deze groep. De verwachting is dan ook, dat homos in de toekomst steeds meer geaccepteerd zullen worden. Wel zal er altijd een vorm van discriminatie blijven vanuit een bepaalde groep mensen. Dit heeft vooral te maken met hun geloofovertuiging zoals eerder beschreven. Er is veel te doen in de media over discriminatie en te hopen is dat dit naar een minimum wordt beperkt. 


© 2015 jeroen300, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.