Tips en tricks voor het plannen van je huwelijk

Tips en tricks voor het plannen van je huwelijk

Jullie zijn al een tijdje bij elkaar en je partner heeft je dit jaar eindelijk ten huwelijk gevraagd. Jullie kunnen natuurlijk niet wachten tot dat de grote dag zover is maar dat duurt nog een tijdje. Vergeet niet dat de tijd erg snel gaat en dat je op tijd moet gaan beginnen met het plannen van jullie bruiloft. Begin dan met het versturen van de save the date kaarten. Zo weten in ieder geval al je gasten welke dag ze in hun agenda moeten vrij houden.Waar begin je met het organiseren van jullie trouwdag

Om orde in de chaos te houden is het altijd fijn om een checklist te maken. Als je niet weet wat je allemaal nodig heb dan kan je altijd inspiratie op het internet op doen. Je kunt uren door scrollen op het internet en je vind steeds leukere en creatievere ideeën. Geloof me, je wordt er verslaafd aan! Ook kan je natuurlijk aan vrienden en familie die pas getrouwd zijn hun ervaringen vragen met hun huwelijk. Alle tips zijn welkom.

Welk bruiloft thema is hot, waar haal je de versiering vandaan, wat zijn de mooiste locaties, waar koop je je bruidstaart, wie nodig je uit, etc, etc. Geloof me, je vrienden hebben al deze stappen ook al onderzocht en kunnen je vast wat op weg helpen. Ga je volgend jaar 2020 trouwen en is de datum al bekend?

Wat is het meest ideale trouwseizoen

De maanden mei, juni en juli zijn de populairste maanden om te trouwen. Je hebt dan de grootste kans op mooi weer en alle bomen en planten staan in bloei. In welk seizoen wilt jij gaan trouwen? Het seizoen bepaald de sfeer van jullie bruiloft dus denk daar goed over na! Maar ieder seizoen heeft z’n eigen voor- en nadelen, zelf een winterbruiloft kan prachtig zijn.
Maar misschien hebben jullie een “speciale dag” in gedachte om te gaan trouwen zoals de dag wanneer jullie elkaar voor het eerst zagen, of de dag van jullie allereerste afspraak. Een trouwdatum kan dus meerdere betekenissen hebben!

Je trouwkaarten versturen

Als je alles zo’n beetje hebt vastgelegd voor je bruiloft wordt het tijd om je op de trouwkaarten te richten. Deze  verstuur je zo’n 6 weken voor de grote dag. Als het goed is, is je draaiboek voor de dag dan helemaal op orde en liggen alle tijden en locaties vast. Dat is wel belangrijk want deze details ga je op de trouwkaart vermelden. Weet je al wat voor trouwkaart je wilt? Bij Koningkaart is er heel veel keuze in de trouwkaarten en zijn ze in diverse categorieën ingedeeld. Wel zo handig. Bovendien kun je vooraf een gratis exemplaar thuis laten bezorgen zodat je vast kunt zien hoe de kaart in het echt wordt.


© 2015 Renate, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.