Liefdesverdriet verwerken

Liefdesverdriet verwerken

Als een relatie verbroken wordt, gaan er veel emoties door je heen. Zowel voor jou als jouw partner, gaat jullie leven een nieuwe kant op. Blijkt het na verloop van tijd toch niets om zonder elkaar door het leven te gaan? Dan kun je overwegen om het opnieuw te proberen. Belangrijk is echter om eerst het liefdesverdriet te verwerken, pas dan kun je daarin een rationele beslissing maken. In dit artikel geven we je een aantal tips om dit zorgvuldig te doen.  • Accepteren

Het zal na een lange relatie niet eenvoudig zijn om te accepteren dat jullie relatie verbroken is. Toch is het belangrijk om dit als een feit te accepteren, zolang je niet accepteert dat dit een feit is, kun je niet naar de volgende fase.

  • Relativeren

Lukt het je om het verbreken van jullie relatie in perspectief te zetten? Dan is het eenvoudigeeer om er vrede mee te hebben. Relativeren is iets dat je kunt als een verbroken relatie geaccepteerd is.

  • Leven oppakken

Nu is het tijd om het leven weer op te pakken. Spreek of met vrienden die je een tijd niet gezien hebt, zoek een nieuwe hobby of maak beslissingen die je door het hebben van een relatie nooit hebt kunnen nemen.

  • Opnieuw proberen met jouw ex of iemand anders

Als het je lukt om weer van het leven te genieten, kun je het hebben van een partner als mooie aanvulling op jouw leven zien en is het geen noodzaak. Hiermee voorkom je wanhopig te zijn en kun je op een gezonde manier over het hebben van een relatie nadenken. Op het moment dat je jouw ex hebt losgelaten, kun je het opnieuw proberen of voor een nieuwe relatie kiezen. Denk hier goed over na.


© 2015 exterug, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.