Save the date, we gaan trouwen

Save the date, we gaan trouwen

Hoera, eindelijk is het dan zover, je bent ten huwelijk gevraagd! Een spannende tijd breekt er aan, een datum prikken, jurk uitzoeken, trouwlocatie, je gaat het nog heel druk krijgen. Gaan jullie binnen een jaar trouwen? Dan is het handig om je gasten een save the date te sturen. Een save the date is een vooruitnodiging, meestal een kaart, van het voorgenomen huwelijk om je gasten vast te informeren over jullie trouwdatum. Zo kunnen de belangrijkste gasten deze dag vast vrij houden en kun je er (hopelijk) van op aan dat iedereen aanwezig is op deze dag. Waarom zou je een save the date sturen?

Tja, je stuur toch ook al trouwkaarten, waarom dubbelop zul je denken? De belangrijkste reden voor het versturen van zo'n save the date is het vastzetten / blokken van deze datum bij je genodigden. Je gasten weten dan dat jullie gaan trouwen, dat ze uitgenodigd zijn / worden en dat ze deze dag vrij moeten houden. Dat is echt dé enige echt belangrijke reden van deze vooraankondiging van jullie huwelijk. Het is een voorloper van de uiteindelijke trouwuitnodiging.

Wat zet je op je save the date?

Er zijn eigenlijk maar een paar dingen belangrijk qua tekst op je save the date; dat zijn jullie namen, de officiële trouwdatum en de vermelding dat de officiële trouwkaart later volgt. Optioneel kun je nog het adres van de trouwlocatie toevoegen en of je gasten voor de dag of avond worden verwacht. Maar de details moeten vaak nog op een later tijdstip worden geregeld.

Verzend je save the date kaarten tijdig

Je save the date zo'n 6 tot 8 maanden van tevoren versturen is helemaal niet zo gek. Zeker als je rondom de vakantie gaat trouwen is het tijdig verzenden van een save the date erg handig, zo voorkom je dat er mensen zijn die reeds een vakantie hebben geboekt precies op jullie droomdag. Zorg er wel voor dat de datum van jullie bruiloft 100% vast staat bij het stadhuis en de trouwlocatie, als daar wijzigingen in zijn baal je natuurlijk enorm.

Zo, als deze kaarten op de bus zijn kun je alles tot in de puntjes gaan plannen. En vergeet niet, zo'n 6 weken van tevoren de werkelijke trouwkaarten te posten met alle details over jullie grote dag. Veel geluk vast samen.


© 2015 Renate, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.